MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ziraat Odası Başkanlarına hitaben gönderdiği mektupta tek başına iktidar olmaları halinde ziraate yönelik çalışmalarını sıraladı. Büyükataman mektubunda "AKP’yi tanımalı, bu çorak, verimsiz, kuru, taş kalpli zihniyeti nadasa bırakmalı, demokrasi tırpanıyla kesip budamalıdır" çağrısı yaptı

İsmet Büyükataman, 'Değerli Ziraat Odası Başkanım' diye başladığı mektubunda; “13 yıla giren AKP iktidarı, çiftçimizi yalnızlığa terk etmiş, acımasızca unutmuş, yoksulluğun ve sefaletin kilerine kapatmıştır. Bugün köylerde hüzün vardır, çiftçilerimiz dertlidir. Çiftçimizin rızkı çalınmakta, helal kazancı aşırılmakta, elinde avucunda ne varsa alınmaktadır. Çiftçilerimiz üretse de borçlu çıkmakta, ekse de karşılığını alamamaktadır. Çiftçimiz, kredi ekip borç ve faiz kaldırmaktadır. Yılın 12 ayı çiftçimiz için zemheridir. Yılın 12 ayı çiftçimiz için zahmet ve kayıptır. Huzursuzluk, geçim darlığı, gelir yetersizliği, devasa sorunlar, borç yükü her köyümüze, her köylümüze sinmiş ve sirayet etmiştir. Türk çiftçisi artık bunları görmeli, hesabını buna göre yapmalıdır. AKP’yi tanımalı, bu çorak, verimsiz, kuru, taş kalpli zihniyeti nadasa bırakmalı, demokrasi tırpanıyla kesip budamalıdır.” dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, çiftçileri kalkındırmak, köyleri güzelleştirmek ve bolluk vadisi yapmak için iktidara yürüdüklerini anlatırken, “Yırtık ayakkabısı su alan, yamalı önlüğüyle okula koşan, kuru ekmekle öğün geçiren küçücük çocuklarımıza müjde vermek için mücadele veriyoruz. Biz yaparız, herkesi mutluluğa, huzura, dirliğe kavuştururuz. Bu konuda inançlı ve heyecanlıyız. Şayet aziz milletimiz teveccüh gösterir partimize tek başına iktidar sorumluluğu emanet ederse; MHP iktidarında tarım sektöründe AKP’nin uyguladığı yanlış, sakat, dağınık, tutarsız, özensiz ve samimiyetsiz politikalarına son verilecek, çarpıklıklar teferruatlı şekilde ele alarak çiftçilerimizin tüm sorunlarına çözüm bulunacaktır.” şeklinde devam etti.