Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, emeklilerin MHP iktidarı ile yeniden hayat bulacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Şefaatli İlçesi ve köylerinde ziyaretlerde bulunan MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek partisinin projeleri hakkında bilgi verdi. MHP’li Durmaz, "Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu ziyaretlerimizde inanın çok samimi tepkiler alıyoruz. Emekli perişan, asgari ücretli açlığa mahkum, taşeronda çalışanlar köle, çiftçi ürününü satamıyor, esnaf siftah edemiyor, bütün bu ekonomik ve sosyal yaralara rağmen iktidar partisi gelmiş sizden tekrar oy istiyor. 13 yıldır memleketimizin hiç bir yerine yatırım, istihdam sağlamamış bu iktidar sizleri siyaseten bir kez daha kandırarak, haram saltanatlarını devam ettirmenin derdindeler, 'şunu yaptık, bunu yapacağız yalanlarına inanmayın' afiş, broşür, maket ve animasyon çizimlerle masal anlatmaya devam ediyorlar." dedi.

"İkinci yarı başlıyor", " Yozgat'ın kararı büyümenin devamı" gibi tabela siyasetlerine kanmayın" diyen Çakır, "Bunların birinci yarıda Yozgat'a yaptıkları ortadadır; 260 bin göç, binlerce işsiz,110 bin yardıma muhtaç parçalanmış aileler, trafiği, kirliği ve imar karmaşası ile yaşanmaz haldeki kent merkezleri. İpotekli ve ürün alınamayan tarım alanları, geçim sıkıntısı yaşayan binlerce kredi borçlu banka zedeler ve emekliler. 13 yıllık AKP iktidarının Yozgat'ımıza yaptıkları bunlardan bazıları, israf ve saray saltanatının devamı halinde ve bunların iktidarlar olması durumunda, bu günlerimizi de arar olacağız. Endişesindeyiz, ama ümidinizi yitirmeyin, Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında, kaynakları belirlenmiş, akılcı ve 'üreten ekonomi' modeli ile hayata geçirilecek olan projelerimiz milletimizi yeniden şaha kaldıracaktır. Tarım alanlarımız bereketli, sanayimiz üretken, işçi ve memurumuz hak ettiği yaşam standardına ulaşmış, muhtaç insanlarımızın azaldığı, dilenciliğe alıştırılmış, fakirlerimize iş imkanlarının oluşturulduğu bir Türkiye kurmak üzere geliyoruz. Fakirliği değil kalkınmayı yöneteceğiz." diye konuştu.

Toplumun her kesiminde olduğu gibi, emeklilerde de büyük oranda geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Çakır, “Toplumda sosyal yaralar mevcut, ülkemizde 9 milyon 850 bin emekli açlık sınırının altındadır. Her türlü saray lüksüne ve israfa kaynak bulan hükumet, emeklileri her yıl yüzde 3-4’lük maaş zam artışı rakamları ile kandırmaktadır, Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında emekliye gereken iyileştirmeler yapılacak ve toplumdaki itibarları iade edilecektir. Bu maksatla; emeklilerimize mart ve eylül aylarında bin 400’er lira olmak üzere yılda iki kez asgari ücret tutarında 'Emekli Destek Ödeneği' hakkı tanıyacağız. Böylece çiftçi, esnaf, işçi, memur ile Cumhurbaşkanı ve milletvekili emeklisi aynı tutarda ödenek alacaktır. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız. Esnafımızın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız. Aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesiyle birlikte sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek, emekli aylığı zammını tüketim kalıplarına göre özel bir endeksle belirleyeceğiz, emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz." ifadelerini kullandı.