Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsil edilen makam aracının ülkenin gerçekleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde seçmenle bir araya gelen Büyükataman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e makam aracı tahsis etmesini eleştirdi. Büyükataman, “Diyanet İşleri Başkanımızın öyle bir makam aracını hak etmediğini söylemek istemiyorum. Ancak örnek ve önder olması gereken kurumların başında bulunanlarımızın ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında daha sorumlu davranmaları gerektiğini hatırlatmak adına bunu söylüyorum.” dedi.

İslam’da israfın haram olduğunu belirten Büyükataman şöyle konuştu: “Bir televizyon kanalında sayın cumhurbaşkanımızı izlerken, Diyanet İşleri Başkanımızın geçtiğimiz günlerde trilyonlara varan bir bedelle almış olduğu makam aracını iade etmesine karşın yeni bir makam aracı tahsis edildiği beyanına şahit olduk. Diyanet İşleri Başkanımız vatandaşlardan gelen tepkilerden dolayı rahatsız olmuş olmalı ki bu trilyonluk makam aracını iade etme ihtiyacı duymuştur. Milletin yokluk ve yoksulluk içerisinde kıvrandığı böyle bir dönemde örnek olması icap eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın israfa bu kadar tevessül edebilecek ve kamu vicdanında o kurumun tartışılmasına sebebiyet verilebilecek bir tasarrufta bulunmamış olması tercihimizdi. Bu baskı sonucu trilyonluk makam aracı iade edildi. Kısmen kamu vicdanı rahatladı derken sanki milletle alay edercesine kamu vicdanının önemi ve anlamı yokmuşçasına cumhura baş olarak seçtiğimiz zat-ı muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza yeni bir makam aracı tahsis edildiğini duyurdu. Bunun taktirini aziz milletimiz hiç şüphesiz ki yapacaktır.”