Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, partisini eleştiren Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a tepki gösterip, “Siyaseti ve siyasi şovları bırak, temsil ettiğin iş dünyasının sorunlarına bak. AKP’nin sözcüsü müsün yoksa oda başkanı mısın?” dedi.

MHP’li Hasan Ali Kilci, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, “Bazı partiler nedense siyasi parti olduklarını unutup hiçbir şeye yanaşmamaları, muhalefette kalma arzularını sürekli dile getirmeleri ve erken seçim istemelerine rağmen şimdi erken seçim istemiyoruz gibi sözler söylemeleri doğrusu demokrasi tarihimizde olmaması gereken bir durumdur” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, tepki gösterdi.

KTO Başkanı Hiçyılmaz’ın temsil ettiği makamdan uzak tutum ve söylemler içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Kilci, “Bulundukları makamın sorumluluklarını unutup AKP’nin sözcülüğüne soyunanlar, kendilerini o koltuğa oturtanlara şükranlarını bu şekilde mi sunuyor?” diye sordu.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, kendisini bulunduğu makama getiren AK Parti iktidarına seviye ve kaliteden uzak bir şekilde diyet ödemeye çalıştığını ifade eden Kilci, “Ülkenin gündemini ıskalayan, sıcak gelişmeleri ve de geçmişten gelen sorunları algılayamayan kişilerin MHP üzerinden prim yapmaya çalışması topyekûn içinde bulundukları acziyetin ifadesinden başka bir şey değildir. Bulunduğu makama gelmeden önce cemaatçiyim sloganları atan, AKP-Cemaat desteğiyle o koltuğa oturan, AKP-Cemaat kavgası sonrasında da cemaate paralel, hainler diyebilecek kadar değişebilen birisinin, AKP’ye yaranmak, diyet ödemek telaşıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği, dirliği, Türk Milletinin huzur ve refahı için her türlü sorumluluk ve riski göğüsleyebilecek tek adres olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne dil uzatamaz. Hiçyılmaz’a, meşgul ettiği makamda yıllarca tüccar ve tacirlerin sesi olmuş birisi olarak tavsiyem kendi üyelerinin, ticaret erbapları ve iş dünyasının sorunlarına eğilmesidir. Ekonominin dar boğazda olduğu, esnafın, tüccarın, iş adamının deyim yerindeyse nefes alıp kıpırdayamadığı şu günlerde bir oda başkanının siyasi şova soyunması kadar gülünç bir durum olamaz” dedi.

Hiçyılmaz’ın, özellikle MHP aleyhinde havuz medyasınca oluşturulmak istediği, 'Hükümetin kurulmamasının tek nedeni MHP’dir' algısına su taşımak için içi boş altı doldurulamayacak söylemler ile kafa karıştırdığına vurgu yapan Kilci, “Türk Milleti, 8 Haziran sabahından bugüne gelene kadar hangi siyasi partinin ne yaptığını ve neler yapmaya çalıştığını, kimin çizgisinden, ideolojisinden ve seçim meydanlarında verdiği vaatlerinden geri adım atmayarak dimdik durduğunu gayet iyi gözlemlemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm mensupları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güdümlü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanı olduğu AKP’nin ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmaya yılmadan devam edecektir. Türk Milleti, ülkenin içerisinde olduğu şu buhranları günlerin sorumlusundan sandıkta mutlaka hesabını soracaktır. AKP’nin 12 yılda yaptığı yıkım ve ülkeyi getirdiği hali görmezden gelerek, sırf kendisini o makama getirmenin mahcubiyeti ile hareket eden Hiçyılmaz’a bir kez daha sesleniyorum. Oda başkanı mısın yoksa siyasi parti sözcüsü müsün? Kayseri Ticaret Odası siyaset yapma makamı değildir” şeklinde konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a, “Siyaseti bırak, boş hayallerden uyan ve kendi personeline sahip çık, üyelerinin sorunları ile ilgilen” çağrısında bulundu.