Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, AK Parti’nin ülkenin kaynaklarını parsel parsel sattığını, vatandaşa gelince kaynak sorgulattığını belirterek, “Bunun hesabını halkımız soracaktır.” dedi.

MHP adayı Süleyman Korkmaz, Tomarza’da seçim çalışmalarına devam etti. Vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinleyen Korkmaz, daha sonra çarşı pazar ziyaretleri gerçekleştirdi. Bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Korkmaz’a, partililerinin yanı sıra eşi Ayla Korkmaz da destek verdi. MHP’nin projelerini anlatan Korkmaz, Tomarza’nın da diğer ilçeler gibi AKP iktidarı tarafından kaderine terk edildiğini söyledi. “İlçeler ne yazık ki AKP iktidarı tarafından hak ettikleri payı alamamıştır” diyen Korkmaz, “Seçim ziyaretleri kapsamında yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımız kan ağlıyor. İlçeler adeta vatandaşa dar ediliyor. Hizmet yok, ilgi yok. Seçimden seçime gelen iktidar partisi mensupları, seçim sonrasında uğramamışlar. Vatandaşı kaderleri ile baş başa bırakmışlar. Göstermelik birkaç temel atma oyunu ile halk aldatılıyor. Çünkü atılan sözde temeller halkın asıl sorunlarına çözüm değil. İlçelerde, mahallelerde insan kalmamış, işsizlik, yoksulluk ile birlikte herkes ekmek parası uğruna köyünü, mahallesini, evini, ilçesini terk etmiş ya da terk etmeye hazırlanıyor. Ne yazık ki AKP’nin vatandaş değil yandaş odaklı projeleri, kişiye özel zenginleştirme yatırımları ilçelere kan kaybetmiştir. Vatandaş yıllardır, verilen sözlerin tutulmasını yani kalkınmayı beklerken, umduğunu bulamamış, daha da çıkmaza mahkûm edilmiştir.” dedi.

“AKP İNSANLARI BORÇLARIYLA, YOKSULLUKLARIYLA TEHDİT EDİYOR”

Çarşı-pazar ziyaretlerinde vatandaşın alım gücünün her geçen gün düşmesinden yana dert yandığını belirten Korkmaz, “Millet ay sonunu zor getiriyor. Vatandaş borç içinde. Çünkü AKP insanları borçlarıyla, yoksulluklarıyla tehdit ediyor. İstikrar yalanı ile 13 yıldır aldatıyor, kandırıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, korkmayın, sizi tehdit edenlere prim vermeyin. Bu ülke büyük bir ülke ve MHP göreve hazır. 13 yıldır ülke kaynaklarını heba eden, Cumhuriyet’in önemli kazanımlarını kendi deyimleri ile parsel parsel satan AKP iktidarından bu ülkeyi ve vatandaşımızı kurtaracağız. Daha fazla ülkeye zarar vermelerine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“AKP, TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRMİŞTİR, ÇİFTÇİ ÜRETEMEZ HALE GELMİŞTİR”

Tarım ve hayvancılığında ilçelerde AKP’nin yanlış politikaları ile bitirildiğini kaydeden Korkmaz, şöyle devam etti: “Cumhuriyet tarihinde ilk defa ülkeyi samanı bir ithal eden bir ülke haline getiren partidir AKP. Bunun yanında vatandaşın kurbanlığını bile yurt dışından getiren angus mudur, cangus mudur bilmediğimiz bir türü ülkeye getiren partidir AKP. Patateste bile ülkeyi yurt dışına neredeyse muhtaç bırakacak hale getiren partidir AKP. AKP ile hayvancılık bitmiştir, besici yüksek maliyetlere yenilmiştir. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu kullanarak, üretemez hale getirilmiştir. Tarım arazileri rant açılmıştır, orman arazileri yandaşlara parsel parsel berilmiştir. Elbette vatandaş bu kötü gidişe dur diyecek ve AKP’ye sandıkta bu kez ders verecektir. Çünkü bu yanlış daha fazla devam edemez. Devam ederse ülkemizin vay haline. Başkanlık isteyen, bu rüyayı gören biri var karşımızda. O ne derse AKP yapıyor. Eğer ülke onun hayallerine teslim edilirse, Ortadoğu bataklığına sürüklenir. Çünkü Ortadoğu diktatörlerinin ne hale geldiğini tarih yazdı ve yazıyor da. Türkiye’yi komşuları ile düşman haline getiren ve her geçen gün ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen bu iktidardan yani AKP’den kurtulmanın vakti gelmiştir."