MHP Gaziantep milletvekili adayı avukat Ertuğrul Tolga Orhan, vatandaşın geçim sıkıntısında olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde işçi ve emeklinin yüzünün güleceğini açıkladı.

MHP milletvekili adayı avukat Ertuğrul Tolga Orhan, dar gelirli vatandaşların yanı sıra açlık sınırında maaş alan işçi, emekli, dul ve yetimlerin en çok karşılaştığı sorunları değerlendirdi. Emekli ve işçilerin durumunun MHP iktidarıyla değişeceğine dikkat çeken MHP’li Orhan, enflasyon oranına göre değil hayat standartlarına göre maaş artışı yapacaklarını dile getirdi. Çok sayıda işçi, emekli, dul ve yetimin yanı sıra pek çok vatandaşın kendilerine ihtiyaçlarını ilettiklerini ifade eden Orhan, “AKP hükümeti, halkın ekonomik sıkıntılarını tartışmaktan kaçınmaktadır. İşçi ve emekli maaşlarına enflasyon değil tüketim kalıplarına göre, en önemlisi hayat standardına göre zam yapılmalıdır. Vatandaşlarımız bizi iktidara ulaştırdığın da görecekler ki, MHP olarak her zaman işçinin ve emeklinin yanında yer alacağız.” dedi.

İşçi ve emeklinin umudunun MHP olduğunu söyleyen Orhan, “İşçi ve emeklilerimiz evinin geçimini karşılayamıyor. Bırakın tatile gitmeyi pazara bile gidemiyor. Yaşadıklarını bizlerle paylaşarak bir umut arıyor. Allah’ın izniyle MHP iktidarıyla 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Emekli aylıklarında sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir. Asgari ücreti net 1400 TL yapacağız. Emeklilere ise mart ve eylül aylarında yılda iki kez 1400 TL ikramiye vererek onların bu sorunlarını çözmeye çalışacağız.” diye konuştu.