MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, “Genel Merkezden gelen cevabın hukuken hiçbir değeri yok. Çünkü Türkiye bir hukuk devleti. Mahkeme çağrı heyetine de bu kongreyi yapma yetkisi verdi. Buna karşı yapılan her açıklama ve her eylem hukukun çiğnenmesi, yasaların kabul edilmemesi anlamına gelir” dedi.
MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve partililer ile birlikte Malazgirt Anıtını ziyaret etti. Muş’un Malazgirt ilçesinde bulunan Alparslan Camii’nde Cuma namazı kılan Özdağ ve partililer, ardından Malazgirt Anıtına geldi. Burada Malazgirt’in önemini anlatan Özdağ, “Türkiye’yi bir kardeş kavgası içine çekmek istiyorlar. Ülkemiz, iç savaşa sürüklenmek ve bölünmek isteniyor. Suriye’de yaşananlar şimdi Türkiye’ye taşınmak isteniyor. Ülkemizin kan gölüne çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün Malazgirt’teyiz. Türkiye’nin kararlılığını bütün dünyaya başladığımız yerden haykırmak için buradayız. Nerede başladıysak hala oradayız. Malazgirt’te bir Cuma günü başladık, bugün de bir Cuma günü Cuma namazından sonra yine Malazgirt’teyiz. Bin yıl sonra da torunlarımız burada Cuma namazını kılacak. Malazgirt’in zafer ruhunu teneffüs etmek için buradayız. Bu ülkeyi vatan yapan şehitlerimizi anmak için buradayız. Biz Malazgirt’ten bütün dünyaya haykırıyoruz: Geçtiğimiz bin yıl elinizden geleni yaptınız, yine de bizi bu coğrafyadan atamadınız. Bugün de haince saldırılarınız devam ediyor. Sizi ve iş birlikçiniz terör örgütünü geçtiğimiz bin sene de yendiysek bugün de yine öyle yeneceğiz. Bütün dünya duysun ki; gelecek bin yılda da buradayız” diye konuştu.
Genel Başkanlığa adaylığını Rize’de açıkladığını belirten Özdağ, MHP Kurultayı ile ilgili olarak şunları söyledi:
Genel Merkezden gelen bu cevabın hukuken hiçbir değeri yok. Çünkü Türkiye bir hukuk devleti. Mahkeme çağrı heyetine de bu kongreyi yapma yetkisi verdi. Buna karşı yapılan her açıklama ve her eylem hukukun çiğnenmesi, yasaların kabul edilmemesi anlamına gelir. Genel Merkez de, Sayın Genel Başkanımız da hukuka saygı göstermek durumundadırlar."
Adaylığını açıkladıktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile hiçbir görüşme gerçekleştirmediğini kaydeden Özdağ, “Olağanüstü Kurultay olacak. Tüzük değişecek ve 21 gün sonra da Genel Başkanın seçileceği kurultaya gideceğiz. Kardeşçe bir kurultay yapacağız. Bu kurultaydan ülkücü irade, Türkiye’yi yönetecek Başbakanı ve MHP’nin Genel Başkanını çıkaracak. Biz Malazgirt’e bütün dünyaya, özellikle Türkiye’yi bölmek için çalışan güçlere bir mesaj yollamak için geldik. Geçtiğimiz bin yıl da nasıl bu coğrafya da kaldıysak gelecek bin yılda da bu coğrafyada kalmaya kararlıyız. Türkiye’ye karşı sürdürülen irade savaşını Türk milleti kazanacak.
MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın ile görüştüklerini ifade eden Özdağ, şunları söyledi:
“Hepsi bizim çok saygıdeğer arkadaşlarımız. Tabi ki görüşüyoruz. Arkadaşız çünkü biz. Bugün sadece tatlı bir program rekabeti içerisindeyiz. Birbirimize olan sevgimiz ve saygımız baki. Kurultaydan sonra da öyle olacak ve inşallah birlikte çalışacağız.”
Malazgirt Anıtı ziyaretinin ardından Özdağ, Cuma namazı öncesi ve sonrası çevrede güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri ile muhabbet etti. Akabinde ise Malazgirt İlçe Jandarma Komutanlığına ziyarette bulundu.