MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin halka vaadettiği 222 projeyi unuttuğunu, basit belediyecilik anlayışının üstüne çıkamadığını söyledi. Öztürk, mahalle olan köyler, kapatılan İl Özel İdaresi yönetiminde her türlü hizmeti alabiliyorlarken şimdi haftada bir gün çöp toplamaktan başka belediyelerden hizmet alamadıklarını öne sürdü. Köy ve belde statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde hayvancılığın yasaklanması üzerine hayatını bu yolla idame ettiren vatandaşların çok zor durumda kaldığını belirtti.

'GEÇMİŞTE YAPILAN PARK VE BAHÇELERİ YENİ YAPILMIŞ GİBİ KATALOGLARA BASILIP GÖSTERİLMEKTEDİR'

Vatandaşın haberi olmadan yapılan imar değişiklikleri, yol genişletmeleri sonucu oluşan terk işlemleri için hem maddi hem manevi sıkıntılara çözüm üretilmediğini ifade eden MHP İl Başkanı Öztürk, “Sorunlar ileriye atılmaktadır. Bu da yıllar sonra çok büyük problemler doğuracaktır ama vatandaşımızın bunlardan haberi yoktur. Yoğun bir kış geçiren ilimizde, yerel yönetimlerin ne kadar hazırlıksız olduğunu ve özellikle merkezde günlerce okulların ve yolların kapalı kalması, kaldırımların üzerindeki karların temizlenememesi, AKP belediyelerinin ne kadar çaresiz kaldığının ispatıdır. Son bir yıldır Denizli halkının sosyal, kültürel gelişimini sağlayacak hiçbir yatırım yapılmamıştır. Geçmişte yapılan park ve bahçeler, yeni yapılmış gibi kataloglara basılıp gösterilmektedir. Özellikle AKP belediyeleri, belediyeyi bir limited şirket olarak görüp halka hizmetten uzaklaştırmış. Paktaş, Beltaş, Merkezefendi A.Ş. gibi şirketler üzerinden belediye her türlü işçi girdi çıktısını yapıyor, ihaleleri bu şirketlere veriyor. AKP belediyeleri, taşeron belediyecilik anlayışını kendileri lehine çok iyi uyguluyor.” diye konuştu.

'FAALİYET RAPORLARINI BİLE HAZIRLAYAMAYAN BELEDİYELER GELİRLERİ BİLBORDLARDA HARCIYOR'

Bugüne kadar bazı merkez belediyelerin stratejik planları ve faaliyet raporlarını bile kendisinin hazırlayamadığını, farklı il ve ilçelerin raporlarını kes kopyala yapıştır yöntemiyle meclise sunduğunu dile getiren Yasin Öztürk, “Bu olay bile belediyelerde hiçbir hazırlığın yapılmadığının bir kanıtıdır. İki merkez belediyemiz, artık yeni kurulan bir belediye değildir. Bu zihniyetten bir an önce kurtulmalıdır. Sorunlar karşısında bu bahaneye sığınmamalıdırlar. Belediye kasalarında borçlanma ile paraların bulundurulması ya da bu paraların dengesiz harcanması belediyecilik değildir. Belediyecilik, düzgün projelerle kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesidir. Belediyelerin reklam giderlerinin bilbordlarda çürütülmesi vatandaşı üzmektedir. Bilbordlarda neredeyse bakanların doğum günlerini kutlamadıkları kalmıştır. Ne üzücüdür ki bunların bedeli de vatandaştan çıkmaktadır.” dedi.