MHP Afyonkarahisar milletvekili adayı Mehmet Parsak, 17-25 Aralık başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidileceklerini, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacağını söyledi.

Parsak, AKP’nin anti demokratik, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceklerini belirtti. Parsak, “Türkiye’nin onarılmasını, çözülen milletin bütünleştirilmesini demokrasinin güçlendirilmesini sağlayacağız. AKP’nin anti demokratik, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz. Hükümetin devletin kurumları milli ve manevi değerlerimiz ile vatandaşlarımız üzerinde oluşturduğu tahribatı onaracağız.” dedi. Parsak, bu dönemde, toplumsal huzur ve güveni temin edeceklerini, işsizlik ve yoksulluğu önemli ölçüde hafifletileceğini ifade ederek, 2016-2019 yıllarında, yıllık ortalamanın yüzde 5,2 büyüme ve 700 bin istihdam artışı olacağını anlattı.

Türkiye Cumhuriyetinin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemin demokratik siyasi sistemin devam etmesi bakımından gerekli gördüklerini belirten Parsak, şunları söyledi: “Güvenlik güçlerimizi kışlaya karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek. İhanet süreci bıçak gibi kesilecek. 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluk yoluyla elde edildiği tespit edilen her türlü varlığa el konulması bu servetlerin nerede kimin adına kayıtlı olursa olsun el konulması hukuken sağlanacaktır.”