Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, ülkede her gün gelen şehit haberleri ile yüreklerin yandığını belirterek, "Biz bu kadar aciz bir devlet değiliz, devletin gücünü gösterin artık. Askeri kışlasına, polisi de karakollara hapsettiniz." dedi.

MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın hain saldırılarına tepki gösterdi. Başkan Sedef, şunları söyledi: “Terörün tüm Şerefsizliğini sergilediği bu günlerde her gün evlere ateş düşüyor. Bir ananın yüreği yanıyor. Onların evine acı hâkimken bizlerin yüreğine ateş düşüyor. Bu gün yine kalleşçe ve haince yapılan saldırılar sonucu Slopi’de 4, İstinye’de 1, Sultanbeyli’de 1, Şırnak’ta 1, olmak üzere 7 vatan evladı şahadet şerbeti içti. Mekanları Cennet, Efendimize komşu olsunlar. Bu yiğitlerden bir tanesi de Şefaatli ilçemizden Özel Harekat polisi 1993 doğumlu Savaş Akyol, hayatının baharında vatan için toprağa düştü. Bu acı tarif edilemez bir acı.”

'ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMASIN'

Vatan hainlerine cezalarını vermek için topyekun harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Sedef, “Biz büyük bir devletiz. Büyük Türk milleti bize bu acıları yaşatanların kökünü kazıyacak, saklandıkları deliklerden tek tek çıkarıp yok edecek kudrete sahiptir. İktidar sahipleri ve devlet olarak, Türk Milletinden alacağınız destekle bu vatan hainlerinin cezalarını vermek üzere topyekün harekete geçmek için neyi bekliyorsunuz? Analar ağlamasın diye çıktığınız Çözüm yolunda yaptığınız hatalar ve verdiğiniz tavizler neticesinde Terör en güçlü olduğu günleri yaşıyor. Bu gidişe artık bir dur deme günü geldi. Bizim analarımız ağlayacağına bırakın düşman olan bölücüler olacakları düşünsün. Bir kardeşimizi dahi kaybetmeye tahammülümüz kalmadı.” ifadelerini kullandı.

'ŞEHİTLERDEN KANDAN BESLENİYORSUNUZ DİYENLER BUGÜN BİZDEN DAHA MİLLİYETÇİ OLDULAR'

"Şehitler üzerinden kandan besleniyorsunuz diyenlere bugün bakıyoruz bizden daha milliyetçi olmuşlar." ifadesini kullanan Başkan Sedef, "O manevracılara diyorum ki; sandık için oy için bu kadar küçülmenize lüzum yok. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alırken doğuda etnik ayrımcılığa bölücü Kürt milliyetçiliğine yol verdiniz. Bölücü terör örgütlerinin palazlanmasına göz yumdunuz. Askeri kışlasına, polisi karakollara adeta hapsettiniz. Bu hataların bedelini yine bu vatanın evlatları Kanları Canları ile ödüyorlar. Teröristleri şantiyelerinde suçüstü yakalayıp Türk milleti size ne yaptı diye hesap soran polisimize soruşturma açmaya tenezzül edecek kadar teröre teslim olmak neyle izah edilebilir? Bu yapılanların hesabının sorulması hakkımız şimdilik saklı kalmak kaydıyla; Vatanın birlik ve beraberliği için Her türlü siyasi görüşten Türk milletini oluşturan unsurların birlikte hareket ederek başımıza musallat edilen bu belayı defetme zamanıdır. Yozgatlı Şehidimiz Şefaatli'li Savaş Akyol ve tüm sehitlerim ize Allah’dan rahmet kederli ailemize ve Yozgat halkımıza başsağlığı diliyorum. Unutmasınlar ki bir yiğit düşer bin yiğit ayağa kalkar.” şeklinde konuştu.