AK Parti iktidarının taşeron işçilere kan kusturduğunu söyleyen MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya, Karkamış çadır kentinde çalışan 20 işçinin seçimlerde AK Parti’ye oy vermediği gerekçesiyle işten atıldığını söyledi. Sırakaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilere seçimden sonra kadro sözü vermesini de eleştirdi.

Hükümetin taşeron işçileri seçimden sonra kadroya alacağı sözünün gerçekle bağdaşmadığını dile getiren MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya, "12 yıldır neyi bekledin?" diye sordu. Taşeron işçilerin artık bu tür boş vaatlerine kanmayacağını dile getiren Sırakaya, "Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerin açmış olduğu dava sonucunda Yargıtay bu işçilerimizin taşeron değil kamu işçisi olduğu yönünde karar vermiştir. Ancak Başbakan Davutoğlu, mitinglerinde bunu hükümetin bir icraatıymış gibi göstererek ‘hayırlı olsun, Karayolları'nda çalışan taşeron işçilerimizi kadroya aldık’ demekte, işçilerimizle adeta dalga geçmektedir. Seçimden sonra da diğer taşeron işçilerimizin kadroya alınacağı müjdesini veren Davutoğlu’na sormak istiyorum; ey Davutoğlu, 12 yıldır neyi bekledin? İstediğin yasaları bir gecede meclisten geçirirken, işçinin hakkına, hukukuna gelince neden seçim sonrasını bekliyorsun? Artık işçi kardeşim, emekçi kardeşim uyanmıştır ve AKP’ye dersini 7 Haziran günü sandıkta verecektir." diye konuştu.

AK Parti iktidarının taşeron işçilere kan kusturduğunu açıklayan MHP’li Sırakaya, Karkamış çadır kentinde çalışan 20 işçinin seçimlerde AK Parti’ye oy vermediği gerekçesiyle işten atıldığını hatırlattı. Paralarını alamayan işçilerin tehdit edildiğine dikkat çeken Sırakaya, "Gaziantep Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. bakım ve arıza kısmında taşeron firma bünyesinde çalışan işçiler ödenmeyen ücretlerini istediklerinde hükümet yetkilileri ‘ne haliniz varsa görün’ diyerek işten çıkarmakla tehdit etti. Karkamış çadır kampında güvenlik ve temizlik işçisi olan yaklaşık 20 emekçi iktidara oy vermediği gerekçesiyle işten atıldı. Taşeron firmalara iş için gelen emekçilere ‘git AKP’ye üye ol ondan sonra gel’ denildi. Bütün bu yaşananlar AKP hükümetinin işçiye, emekçiye bakış açısını göstermektedir. MHP olarak taşeron işçilerimizin sorunları çözeceğiz." ifadelerine yer verdi.