MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, AVM ve stadyumun yıkılmasının ardından kent meydanına selatin camii yapılmak istenmesini eleştirerek, “Selatin cami, Osmanlı döneminde alınan bir galibiyet sonrası padişahın bütçesiyle yapılan camidir. Padişah kim? MHP olarak kesinlikle camilere karşı değiliz. Camiler üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız.” dedi.

MHP İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep’in sorunlarına değindi. MHP’li Taşdoğan, Gaziantep’i simgelemesi amacıyla yapılması planlanan şehir meydanına yapılması planlanan Selatin Cami’nin tarihteki yerinden bahsederek tepkisini dile getirdi. Selatin Cami’sinin Osmanlı döneminde zafer kazanan padişahlar tarafından şahsi servetleriyle yapıldığını ifade eden Taşdoğan, “Yıkılan bedestenin yerine önce meydan denildi bundan vazgeçildi, şimdi ise Gaziantep’i simgeleyecek bir şeyler yapılması gündeme geldi. Sonunda ise buraya bir Selatin Cami yapılmaya karar kılınmış. Öncelikle bir padişahın selatin camisi yaptırması için önemli bir askeri zafer kazanması ve bu zaferle birlikte önemli bir savaş ganimeti ele geçirmesi gerekirdi. Selatin camilerinin yapımına devlet kasasından takviye olmaz, yalnızca padişahın kişisel serveti kullanılırdı. Burada padişah kim? MHP olarak kesinlikle camilere karşı değiliz. Camiler üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILAN PROJEYE AKP’LİLER DAHİL EDİLDİ

MHP İl Başkanı, 10 bin öğrencinin Çanakkale’ye götürülmesi projesini desteklediklerini belirterek, Şahinbey Belediyesi’nin ise öğrenciler için ayrılan bütçeyle AK Parti teşkilatlarını da Çanakkale’ye götürdüğünü dile getirdi. Öğrencilerin Çanakkale’ye götürmesiyle ilgili başlatılan projeden dolayı belediyeyi tebrik eden Taşdoğan, proje üzerinden AK Parti teşkilatlarının da Çanakkale’ye götürülmesine tepki gösterdi. Taşdoğan, “10 bin başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye geziye götüren Şahinbey Belediyesi, bu başarılı öğrencileri neye göre ve nasıl belirliyor? Madem Gaziantep’te 10 bin başarılı öğrenci bir çırpıda bulunuyor da Gaziantep’in eğitim seviyesi neden dibe vurmuştur? Bu projenin öğrencilere yapıldığını iddia edenler AKP teşkilatlarını da Çanakkale’ye götürmektedir. Hani bu proje öğrenciler için yapılıyordu? Üstelik bu teşkilatların masrafları da tıpkı öğrenciler gibi bu bütçeden karşılanmaktadır.” açıklamalarına yer verdi.