MHP Malatya milletvekili adayı Arif Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya’da düzenlenen mitingde 13 yıldır olduğu gibi umut tacirliği yaptığını söyledi.

Avukat Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun partisinin Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaların boş vaatlerden oluştuğunu vurguladı. Davutoğlu’nun kentin hiçbir sorununa somut çözüm sunmayan vaatlerde bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Malatya'da gerçekleştirdiği mitingde Malatya'nın hiçbir problemini çözme sözü vermeden çekip gitti. AK Parti, devletin ve belediyelerin tüm imkanını kullanmasına rağmen miting alanına Malatyalıları getiremedi. İnşallah bu durum 7 Haziran’daki genel seçimlerde de sandıklara yansır. Çünkü Malatya hizmet almadan oy vermeye devam ederse AKP ulaşım, sağlık, eğitim, kültür ve diğer alandaki hizmetleri Malatyalılara fazla görerek, sorunlarıyla yüzüstü bırakarak devam edecektir.” dedi.

'KUZEY ÇEVRE YOLUYLA İLGİLİ BİR CÜMLE DAHİ SARF ETMEDİLER'

AK Parti’nin 13 – 14 yıldır iktidarda olmasına rağmen kendisine en fazla desteği veren Malatya’ya bir çevre yolu inşa edemediğini vurgulayan Yıldız, ''Karayolları Genel Müdürlüğü istimlak sorunu için yeterli ödenek dahi ayırmaz iken Malatya'nın AKP’li milletvekili adaylarının bu konuda direnmeleri, hatta hep aynı nakaratları söylemelerinin kamuoyunun taktirine sunuyorum. Şehir trafiğini aksatmamak amacıyla yerleşim yerlerinin dışından geçirilen çevre yolları pek çok şehirde yapılmasına rağmen Malatya ilinde hala neden yapılamıyor? Sadece Kuzey Çevre Yolu değil, tamamlanması yılan hikayesi dönen Erkenek ve Karahan tüneli adeta sürücülere eziyet yaşatmaktadır” diye konuştu.

'KAYISIYI DON VURDU, DESTEK VERİLMEDİ'

Malatya’nın ismiyle özdeşleşen ürünü kayısı üreticisinin bugüne kadar desteklenmediğini ifade eden Yıldız, geçtiğimiz yıl kayısı ağaçlarının don olayından yüzde 95 oranında zarar görmesine karşın hiç destek sağlanmadığının altını çizdi. Davutoğlu’nun seçimlere bir hafta kala kayısı ihracatına destek sözü vermesinin manidar olduğuna dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti: “Karadeniz’de fındığın dönümüne doğrudan gelir desteği olarak 170 lira veriliyor. Kayısı üreticisine doğrudan gelir desteği olarak vergiler çıktığı zaman 7 lira veriliyor. Sadece bu örnek bile AKP’nin ne kadar samimi olduğunu açık ve aleni bir şekilde gösteriyor.”

'MHP İKTİDARINDA TÜM KESİMLERİN YÜZÜ GÜLECEK'

Milliyetçi Hareket iktidarında hem Malatya’nın hem de Türkiye’nin yatırımlar noktasında şaha kalkacağını belirten Yıldız, açıklamasını şöyle tamamladı: “Milliyetçi Hareket iktidarında topyekun bir kalkınma olacak. Hem esnaflarımız hem çiftçilerimiz hem memurumuz hem emeklimiz hem de toplumun diğer tüm kesimleri topyekun kalkınacak. Bizim iktidarımızda kayısı, milli ürünler arasında yerini alacak. Kayısıya taban fiyat uygulaması getireceğiz. Çiftçilerimize mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Çiftçilerin zorunlu olarak kullandıkları gübre, yem tohum gibi temel girdilerinde KDV ve ÖDV alınmayacak. Sulama suyunda kullanılan elektrik ücretleri, hasat zamanında tahsil edilmesini sağlayacağız. Bizim iktidarımızda hem esnafın hem çiftçinin hem de diğer tüm kesimlerini yüzü gülecek.”