MHP Malatya Milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, “Kuvvetler ayrılığı ilkesinin gerekleri tesis edileceğiz. Her alanda adaleti, güveni tesis edeceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçim çalışmaları kapsamında Eski Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti. MHP’li Yıldız, burada yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde AKP’nin devletin kurumları ve manevi değerler üzerinde oluşturduğu her türlü tahribatı onaracaklarını belirtti. İlk olarak kuvvetler ayrılığı ilkesini yeniden tesis edeceklerini vurgulayan Yıldız, “Korku ve şüphe gibi travmaları toplum üzerinden kaldıracağız. Bu dönem vatandaşlarımız arasındaki ayrışma ve kutuplaşmanın ortadan kaldırıldığı, devlet ile milletin, demokrasi ile cumhuriyetin buluşturulduğu, kurumlar ile vatandaş arasındaki güven bunalımının giderilerek her alanda güvenin tesis edildiği bir dönem olacaktır. Tüm toplum kesimleri ve aktörler arasında uzlaşmanın tesis edileceği bu dönemde yasal ve idari tedbirlerle birlikte yönetim üslubu, uzlaşmanın temel dinamikleri olacaktır.” dedi.

Yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara vergi indirimi gibi kolaylıklarını içeren bir program uygulamaya koyacaklarını ifade edenYıldız, şöyle devam etti: “Üretim ve ticareti olumsuz etkileyen harç ve damga vergisi gibi işlem vergileri azaltılacak. Vadeli satışlarda KDV erteleme sistemi getirilecek. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar ödüllendirilecek. Vergi mükelleflerinin üretim ve ticaretine ilişkin belgelendirdikleri harcamaların gider konusu yapılması sağlanacak. Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacak. Kayıt dışı ekonomik faaliyetler ile kara para elde edilmesine yönelik faaliyetler arasındaki ayrım netleştirilecek ve kara parayla mücadelede ayrı bir strateji belirlenecektir.”