MHP Malatya eski İl Başkanı ve milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, MHP iktidarında, imam hatiplilerin askeri okullara alınmasının önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesi, Malatya’daki siyasi parti temsilcileriyle birlikte 'İmam Hatiplerin Dünü Bugünü ve Yarını' konulu panel düzenledi. Panelin moderetörlüğünü İl Genel Meclisi (İGM) eski Başkanı Naci Şavata yaptı. Panel, Kığılı Cami İmamı Arif Apak’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İHD Dernek Başkanı İbrahim Kayaduman, panelin amacının siyasilerle imam hatipleri buluşturmak olduğunu ve siyasilerin imam hatip okulları hakkında görüşlerini beyan etmeyi amaçladıklarını belirtti. İmam hatip okullarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi müfredatı olan İslami ve pozitif bilimlerin en net ve açık bir şekilde öğretildiği devletin resmi okulları olduğunu belirten Kayaduman, “Bu okullarda yetişen insanlar İslam’a ve bilime uygun yetişirler. Hiçbir zaman benim bildiğim ve kabul ettiğim mutlak doğrudur demezler. Mutlak doğrunun Allah yaratırken doğaya koyduğunu ve bilimin, bilim yasaları olarak kabul ettiği yasalardır. Bir de Allah’ın vahyettiği Kur'an-ı Kerim'dir. İmam hatipliler olarak geçmişte çok sıkıntılar çektik. Okullarımızın orta kısmı kapatıldı. Ülkenin zencileri olarak kabul edildik. Katsayı garabetiyle üniversiteye girip ülkemize ve vatanımıza hizmet etmemiz engellendi. Ancak verdiğimiz zor ve çetin siyasi mücadele ve milletimizin desteğiyle bu haklarımızın bir kısmını geri alabildik” şeklinde konuştu.

İmam hatip okulu mezunlarının diğer okullarda okuyan öğrencilerle aynı ve eşit haklara sahip olmadığını belirten Kayaduman, “Askeri okullara alınmayan imam hatip liseleri mezunlarının askeri okullara alınarak vatana hizmet etmesine müsaade edilmelidir. Başörtülü kardeşlerimizin hakim ve savcı olmalarına hala müsaade edilmiyor" dedi.

MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, İslam'ı bilen insanın suç işlemeyeceğini belirtti. Dini idrak eden insanın Allah’ın bazı emir ve yasaklarını bileceğini ifade eden Yıldız, “Yine dinini bilen terörist olmaz. Yine dinini bilen insan namusuyla yaşar. Ve insanların namusuna göz dikmez. Dinini bilen insan hırsız olmaz. Dini bilen insan, kamunun malından bir tane haksız şekilde alması halinde; o devletin içinde yaşayan hepsinden helallik alması gerektiğini bilir. Onun için yolsuzluk yapmaz. Ülkücüler, Türk milletinin İslamiyet’i kabul etmesiyle İslamiyet’in şereflendiğini düşünür.” dedi.

'ÜLKÜCÜ TEBLİĞ YOLUNDA YÜRÜMEKTİR'

Ülkücüğün ne olduğunu dışarıda sadece milliyetçilik olduğunu anlatıldığını ifade eden Yıldız, ama söylemin ülkücülüğün bilinmediğini gösterdiğini belirtti. “Ülkücü, ideali olan insan demektir” diyen Yıldız: “İdeal, Allah’ın kelamını Dünya’ya yaymaktır. Ülkücü de bu yolda kendisini tebliğ kabul eden ve bu yolda yürümektir. Tebliğ devam ediyor. İnsanlık olduğu sürece de devam edecektir. Çünkü belki imam hatipler çoğaldı ama, içi boş bir şekilde çoğaldı. Oysa tebliğin yani cihadın devam ettiğini, şuanda herhangi bir imam hatipli öğrenciye sorsak bunu doğru bir şekilde ifade edebilecek midir, bilemiyorum. Tebliği devam ediyor, hem de günümüzde bunu çok daha kolay bir şekilde yapmak mümkün. İnternet ortamı ve insanlara daha kolay ulaşma imkanı var. Tam da burada imam hatipli kardeşlerimizi daha da önemli bir görev bekliyor. Sadece kendisini yetiştirmek değil, aldığı bilgileri diğer insanlara da aktarabilmesi gerekiyor. Okullarda sadece dini bilgi de yeterli değil. Dini bilgilerin yanında pozitif bilimlerinin de iyi bir şekilde öğretilmesi gerekiyor. Çünkü internet ortamında da olsa karşı karşıya geldiğinizde bir tebliğ yapacaksanız, sorulan soruların hepsine cevap vermek gerekir. İmam hatiplerden mezun olan bir öğrenci tek başına cihat, tebliğ yapacak konumda olmalıdır” dedi.

'İMAM HATİPLİLER ASKERİ OKULLARA ALINMALIDIR'

Milliyetçi hareke iktidarında imam hatiplilerin askeri okullara alınmasının önünün açılması için çalışmalar yapacaklarını belirten Yıldız, çünkü askerlikte şehitlik kavramının iyi öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldız hem imam hatiplerde hem de genel eğitimde sorunların iyi tespit edilip ona göre çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Resmi rakamlara göre son 10 yılda fuhuş yüzde 100 üzerinde artmış. Hırsızlık yüzde 100’ün üzerinde artmış. Boşanma davaları yüzde 300’ün üzerinde artmış. Avukat olarak, boşanma davalarını almamaya çalışıyorum. Son noktaya kadar gelinmemişse, ikna etmeye çalışıyorum. Çünkü dinimi biliyorum. Hem Türkiye’de hem de Malatya’da en çok boşanma davası açılıyor. Yine öğrenciler arasında uyuşturucu kullanımı yüzde 200’ün üzerinde artmış. Şimdi eğitim veriyoruz diyoruz da çocuklarımızın neden bu notaya geldiğini de düşünmemiz gerekiyor. Yoksa imam hatiplerde çok iyi eğitim almalarını istiyoruz. Vatana, millete faydalı öğrenciler olmasını istiyoruz. Ama bu sorunlara çözüm bulmak gerekiyor. Allah’ın izniyle Milliyetçi Hareket iktidarında hem imam hatiplerin hem de genel eğitimin niteliksizliği konusunda gerekli tüm çalışmaları yapacağız.”