Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran’da milletten alacakları yetkiyle emeklilerin rahat bir yaşam sürmesi için devlet imkanlarını hakkaniyet ölçülerinde seferber edeceklerini söyledi.

Seyfettin Yılmaz, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi’ni ziyaret edip, Başkan Nakış Kocatürk, dernek yöneticileri ve üyelerle bir araya geldi. Dernek Başkanı Nakış Kocatürk, emeklilerin acil çözüm bekleyen sorunları ve beklentilerinin yer aldığı 18 maddelik raporu Seyfettin Yılmaz’a sundu, ihtiyaç duyulan iyileştirmelerin yapılmasını istedi.

Seyfettin Yılmaz, gerek Meclis kürsüsünden, gerekse katıldığı mitinglerde emeklilerin sorunlarını dile getirdiklerini vurgulayıp, “Açık yüreklilikle söylüyorum ki; emeklilerle ilgili çok ciddi mücadeleler verdik. Emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kanun teklifleri sunduk. Emeklilerimizin sıkıntılarını soru önergeleri ile dile getirdik. Çözebildiniz mi diye sorarsanız; çözemedik. Çünkü yetki ve mühür elinizde olmazsa ne yazık ki bu sorunlar çözülmüyor. Ancak, bütün kamuoyu anketleri, milletimizin teveccühü gösteriyor ki; inşallah MHP iktidar olacak. İşte bundan sonra söylediklerimiz çok daha büyük önem taşıyacak. İktidar olduğumuzda bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olacaksınız. İnşallah 7 Haziran’da iktidar olduğumuzda siyaseti ahlak ölçüleri çerçevesinde yapacağız. Milletten aldığımız yetki ve gücü hakkaniyetle kullanacağız.” dedi.

Türkiye’de 12-13 milyon emekli olduğunu hatırlatan Seyfettin Yılmaz, bu insanların hayatlarının ikinci baharında rahat bir yaşam sürmesi gerekirken kızını gelin etmek, oğlunun mürüvvetini görmek için kredi kullandığını, kredi kartlarına borçlanıp, bin bir sıkıntı içinde yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Avrupa ülkelerinde emeklilerin rahat ve mutlu bir yaşam sürdüğünü, ülke ülke gezip 5 yıldızlı otellerde tatil yaptığını aktaran Yılmaz, ancak Türkiye’deki emeklilerin geçim sıkıntısı içinde ay sonunu getiremediğini dile getirdi.

Emeklilerin rahat yaşaması için alınması gereken bütün tedbirleri hakkaniyet ölçüleri içinde seferber edeceklerini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi: “Biz bunları söylerken ‘bütçe nerede, kaynak nerede diyorlar. 17-25 Aralık asrın yolsuzluğunda MHP grubu adına konuşma yetkisi şahsıma verildikten sonra araştırmalar yaptım. Devletin 60-70 milyar lirası yok edildi. Kim tarafından? AKP’li bakan, bakan çocukları ve 5-10 tane işadamından oluşan çete marifetiyle. Bunlar ortaya çıkacak. Ne kadar kapatmaya, üzerini örtmeye çalışsalar bile hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. İktidar bize nasip olduğunda bunun hesabını soracağız. Bütün baskılara rağmen vicdan sahibi 55 AKP’li milletvekili Meclis’te bizimle beraber oy kullanıp, büyük yolsuzluğu teyit etti. Kaçak Saray’a harcanan para 7 miyar lira. 11 cumhurbaşkanına ev sahipliği yapmış Çankaya Köşkü bütün ihtiyaçları karşılayacak kapasiteye sahip iken Beştepe’ye 7 milyar para harcamanın ne mantığı var? Kaçak Saray’ın içinde sauna var, jakuzi var, hamam var. Metrekaresi 250 dolara yeşil granit döşemişler. Bardakların tanesine bin dolar ödemişler. 7 milyar lirayı oraya gömene kadar, Türkiye’deki emeklilerin maaşına yüzde 100 zam yapsanız, o rakamı tutmuyor. Yani 12 milyon emekli ailesiyle insanca yaşayacağı yerde, bu sarayı inşa ediyorsunuz. İşte bu kaynakları halkımıza aktaracağız.”