Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Talat Şeker, 2015 genel seçimlerinde parti olarak oylarında ciddi bir artış olduğunu ve seçmenin AK Parti'yi cezalandırdığını, MHP'ye hazır ol mesajı verdiğini söyledi. Şeker ayrıca koalisyon döneminin başladığını, kısa bir süre sonra erken genel seçime gidilebileceğini iddia etti.

25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Zonguldak genelinde yaklaşık 61 bin oy alarak eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ı Meclis'e gönderdiklerini kaydeden MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, seçmenin kullandığı oylar sonrasında verilmek istenen mesajı aldıklarını kaydetti. 16 yıl sonra İsmail Hakkı Cerrahoğlu'nun ardından Meclis'e vekil gönderdiklerini kaydeden Şeker, Zonguldak’ta bir önceki seçime göre oylarını 24 binden 61 bine, Ereğli’de ise 5 bin 500’den 20 bin seviyesine yükselttiklerini söyledi. Seçmenin bu sonuçlarla AK Parti’yi cezalandırdığını, MHP’ye ise ‘Hazır ol’ mesajı verdiğini dile getiren Şeker, Ereğli’de iktidarın oylarının erimesinde Ereğli Belediyesi’nin de payı olduğunu vurguladı.

Şeker, şunları söyledi: "Kısa vadede çok sağlıklı şeylerin ortaya çıkacağını düşünmüyoruz. Ülkemiz yine erken seçimle karşı karşıya olabilir. Erken seçim bütün sorunları çözer mi, onu da bilemiyoruz. Genel seçimler normal tarihlerinden önce yapılabilir. 30 Mart yerel seçimleri öncesine baktığımızda AKP özellikle çok büyük vaat ve söylemlerle ‘Ereğli’yi biz kurtaracağız. 20 yıllık Posbıyık iktidarına biz son vereceğiz. Ereğli’nin bütün sorunlarını biz çözeceğiz’ dediler ama şu anda henüz 1,5 yılda gözle görülür Ereğli Belediyesi’nin yaptığı hiçbir şey yoktur. AKP’nin 12 yılda bölgemize getirdiği bir köprülü kavşak vardır. Gülüç ile Kepez arasındaki yol yapılmıştır, ama bu yol sorun çözmek yerine sorun üretmiştir. Esnafların, mahallelere girişlerin kapatılması… Göçmenler, Kavaklık, Kepez hattını düşündüğümüz zaman sağdaki ve soldaki bütün esnaflar mahvolmuş durumdadır. Mahalle sakinleri gece hastasını hastaneye yetiştirirken sıkıntı yaşamaktadırlar. Dolayısıyla AKP’nin Ereğli’de yaptığı iki hizmette çözüm yerine sorunu büyütmüştür. Kötüye giden Ereğli’nin, kavgacı Halil Posbıyık yerine barış, uzlaşma, Erdemir ile ilişkileri iyileştirme, Ereğli’ye fakülte getirme… Bakın Ereğli Belediye Başkanına, AKP’nin her bakanı Ereğli’ye geldiğinde ‘Müjdeler olsun Ereğli’ye fakülte imzalandı, hastane yeri fakülteye devredildi’ deniyor. Bu seçimler öncesi fakülte yeri hayırlı olsun dediler ama ben daha bunun resmi sonucunu görmedim. Önlerinde bir üç yıl daha var ama aldıkları 30 bin oyun hakkını verememişlerdir."