MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, iktidara geldiklerinde asgari ücretin net bin 400 lira olacağını söyledi.

Milletvekili adayı Tarkan Akıllı ve Adem Uslu ile MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, Manavgat'ın Demirciler ve Çeltikçi Mahallesi'nde seçim çalışması yaptı. MHP iktidarında, siyasi iktidar tarafından bozulan toplumsal yapıyı yeniden onararak geleceğin teminatı çocuklara huzurlu bir gelecek sağlamak istediklerini belirten Akıllı, "MHP iktidarında asgari ücret net bin 400 TL olacak. Emeklilerimize yılda 2 defa olmak üzere toplam 2 bin 800 TL destek ödemesi yapılacak." dedi. Kadınlar ve aile değerlerinin korunmasının öncelik taşıdığını vurgulayan Akıllı, iktidarı döneminde kadınlara yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılacağını ve zaman aşımı kavramının olmayacağını kaydetti.

Son 13 yılda Türk tarımının siyasi iktidar tarafından bitirilme noktasına getirildiğini ifade eden Akıllı, ülkenin saman ithal eder hale gelmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Bundan 10 sene öncesine kadar Türkiye’nin dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri olmasıyla övünüldüğünün altını çizen Akıllı, "Şimdi ise tabiri caizse hayvanlarımızın yiyeceği otu samanı bile yurt dışından ithal ediyoruz. Bu, AKP iktidarının Türk tarımını nereden nereye getirdiğinin, çiftçilerimizin geldiği içler acısı durumun en bariz örneğidir. Mevcut iktidarın uygulamalarıyla çiftçiler tarım arazilerini ekemiyor. Çünkü tarımda girdi maliyetleri çok yüksek. Mazot, gübre, tohum, ilaç, işçilik. Çiftçilerimiz adeta can çekişiyor. MHP iktidarında çiftçimize üreticimize mazotu 1.75 liradan vereceğiz. Üreticimizi İsrail tohumundan kurtaracağız. Gübrede ve ilaçta ciddi indirimler yapacağız. Türk tarımını ve çiftçisini eski güzel günlere döndüreceğiz." açıklamasında bulundu.

MHP Antalya milletvekili adayı Adem Uslu da yaptığı konuşmada, iktidarın 'yeni Türkiye' diyerek Anayasa’nın ilk 4 maddeyi değiştirmek istediğini iddia etti.
Mevcut iktidarın, yürürlükteki Anayasa sayesinde 13 yıldık hükümette olduğunun altını çizen Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl başbakanlık yaptığı dönemi 'Eski Türkiye', son 1 yıldır cumhurbaşkanı olduğunu dönemi ise 'Yeni Türkiye' diye tanımladıklarını kaydetti. Uslu, şunları söyledi: "Anayasa'yı değiştirelim diyorlar. Aslında istemedikleri Anayasa’nın ilk 4 maddesi. Bu maddeler onlara engel oluyor. Bu ilk 4 maddeyi istemiyorlar. Çünkü bölücü terör örgütü PKK ve onun uzantılarıyla yaptıkları pazarlıkta Güneydoğu’da bir federal yapı sözü verdiler. Şimdi yeni Türkiye diyerek bunu sağlamaya çalışıyorlar."