MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Alman komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretine ilişkin, "Gülmek adına hiçbir insan aşağılanamaz, hiçbir millet terbiyesizce küçümsenemez." dedi. 
Bahçeli, "Alman komedyenin kendi kültür ve toplum dairesinde melun söz ve şiirinin bir karşılığı olabilir, hatta buna kahkaha atanlar da çıkabilir. Ne var ki Türk İslam ahlakında böylesi bir mizah anlayışına, böylesi bir soysuzluğa cevaz yoktur, hiç de olmayacaktır." şeklinde konuştu. 

"Bu kutlu çatıyı uçuramayacaklar" 
"MHP onun bunun oyuncağı olmayacak, onun bunun eline düşüp de iflasını kimseler göremeyecektir." diyen Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Manşetler ne derse desin, köşelerini paralel kurşunu gibi kim kullanırsa kullansın, biz bildiğimizi okuyacağız, inandığımızı yapacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne çeteler, ne devlet içine yuvalanmış şebekeler, ne siyasi senaristler, ne de fırıldak gibi ortalıkta dönen ruhsuzlar şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izni ve kelamıyla alayına yeteriz. Biz başarmaya karar verdik, biz iktidara gelmeye söz verdik, yolumuza kim çıkarsa ya aşar, ya yener, ya da ezip geçeriz."