MHP'de genel başkanlığa aday olan isimlerden Ümit Özdağ yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli'nin, 19 Haziran'da Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkan adaylığı kararını vereceğini düşünüyorum. Büyük katılımdaki sayıyı gördükten sonra aday olmayacaktır" dedi.

Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan Özdağ, 7 Haziran seçimlerini işaret ederek, "Eğer o tarihten 1 Kasım'a giden süreçte MHP ‘Hayırcı' bir yaklaşım sergilemeseydi, belki de çok farklı bir ortamda, çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamalarının ilgili kısmı şöyle: Kurultay bilmecesi nasıl çözülecek? Tüzük kurultayı 19 Haziran'da mı, yoksa 10 Temmuz'da mı yapılacak? MHP'nin tüzük kurultayı 19 Haziran'da mahkemenin verdiği karar uyarınca gerçekleşecek. Sonra 10 Temmuz'da genel merkez tüzük değişikliği yapılıp üzerinden 15 günden fazla gün geçtiği için herhangi bir sıkıntı olmadan 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kongreyi yapacak diye umuyoruz.

Genel merkez, "10 Temmuz'da Sabah tüzük değişikliğini öğleden sonra genel başkan seçimini yaparız" diyor… Yapamaz. Çünkü kurultayla yapılacak tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Yargıtay Başsavcılığı'na bu değişikliğin verilmesi gerekiyor. Tüzük değişikliğinden sonra üst kurul delegeleri listesinin 15 gün askıda kalma süresi var. Genel Merkez'in dediğini yaparsak, bir delege gider dava açar ve kongreyi iptal ettirir. İşte o zaman kaos olur.

Kaos var zaten… Devlet Bahçeli, "19 Haziran'ı tanımıyoruz" dedi.

Bakın, mahkeme Çağrı Heyeti'ni tüzük kongresini yapmakla görevlendirdi. Çağrı Heyeti de 19 Haziran'da kongreyi yapma kararı aldı. Bundan sonra "Tanımam" demenin hiçbir hukuki anlam ve sonucu yok.