Olay 10 Mart 2016 tarihinde Fethiye ilçesinde Mendos Dağı’nın eteğindeki Ovacık-Esenköy orman yolunda meydana geldi. Motosikletle orman yolundan geçen Serkan Özdemir ile ABD’li Justin Leonad, biri kadın 2 kişinin cesedini görünce jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada tüfekle vurularak öldürüldükleri belirlenen kişilerin Cahit-Hatice Paslı çifti olduğu belirlendi. Hayvanlarını otlatmaya götürdükleri bölgede öldürüldükleri anlaşılan Paslı çifti ile ilgili yürütülen soruşturmadan sonuç alınamadı. Paslı çifti ise otopsinin ardından Fethiye’nin Bozyer Mahallesi’nde toprağa verildi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Muğla’ya geçen yıl atanan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, geçmiş yıllara ait çözülemeyen olaylarla ilgili yeniden araştırma başlattı. Bu amaçla 7 yıl önce işlenen ve failleri bulunan Paslı çiftinin öldürülmesiyle ilgili dosya yeniden açıldı. Asayiş ve istihbarat personelinden oluşan 40 kişilik ekip, öldürülen çiftin bulunduğu bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Ardından şüphelenilen çok sayıda kişinin ifadesi alındı.

ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Elde edilen bilgi ve ifadelerin ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda jandarma ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, Cahit Paslı’nın arkadaşı olduğu öğrenilen M.A.V., gözaltına alındı. Şüpheli M.A.V.’ın jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.  "İKİZ KARDEŞİMİN KATİLİNİ BULMAYA GELDİM"

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Paslı ailesi cinayeti ele alınmış ve telefonla yayına bağlanan ikiz kardeş şoke eden açıklamalarda bulunmuştu. 

İkiz kız kardeşi Hatice Paslı ve eniştesi Cahit Paslı'nın cinayetinin aydınlatılması için Müge Anlı'ya başvuran Kadir Koç, 2016 yılından bu yana cinayetin faillerinin bulunamadığını ifade etmişti.

"İkiz kardeşimin katilini bulmaya geldim" diyen Kadir Koç, Cahit ve Hatice'nin arkadaşı olan üç kişiden şüphelendiğini söylemişti. Şüphelilerden Ali Varçın, Ali'nin eşi ve Cahit'in erkek kardeşiyle ilişkiye girdiği ve bunu öğrenen Ali'nin sinirlenip Cahit'i öldürdüğünü belirtmişti.