İlk defa 1990 yılında düzenlenen ve Türkiye’de Turizm alanında yapılan en büyük ulusal kongre olan “Ulusal Turizm Kongresi” 2009 yılından itibaren her yıl düzenli olarak farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde yapılıyor. 2016 yılında 17.si düzenlenecek kongreye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliği yapacak. Bodrum’da Vogeu otelde düzenlenecek kongreye Muğla ilk defa ev sahipliği yapacak.
Bu yıl 17.si düzenlenecek Ulusal Turizm Kongresi hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, “Yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının ‘Ulusal Turizm Kongresi’ etkinliklerine bilimsel katkı ve danışmanlık sağlamak, saygın bir bilimsel toplantılar dizisi oluşturmaya katkıda bulunmak ve turizm alanındaki makale çalışmalarını teşvik etmektir. Bununla birlikte Bodrum’da düzenlenecek olan ve ilimiz için çok büyük önem arz eden bu kongre ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin başta Turizm Fakülte ve Yüksekokulları ile olmak üzere; İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Arkeoloji ve Rekreasyon Bölümlerinden değerli akademisyenler ile ülke ve bölge turizminin önemli isimlerini bira raya getirerek ülke turizminin önündeki sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak hem reel sektöre ve hem de akademik çalışmalara katkıda bulunmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Kongre ana temasının ‘Akademi-Sektör Buluşması’ olarak tercih edilmesinin nedeni de zaten bu beyin fırtınasının birlikte yapılamasının istenmesidir” dedi.
İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE BULUNULAN KURUM VE KURULUŞLAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, GEKA, Bodrum Belediyesi, TUBİTAK, TÜRSAB, TÜROFED, BODTO, BODER, BESİAD ve diğer meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları.
Kongrenin bilimsel niteliğinin sağlanması amacı ile yurt içinden turizm konusunda çalışmalar yapan bilim insanları hem bildiri sunumları yapacağını belirten Bahar, “Sektörün öne çıkan bazı STK temsilcilerinin başkanları ile birlikte, konaklama sektöründen genel müdür seviyesinden, seyahat sektöründen firma sahipleri ya da yönetim kurulu başkanları, yiyecek-içecek sektöründen de benzer kişilerin yapılacak panellere katılması planlanmaktadır” dedi.