Ak Parti Muğla Daraltılmış İl Danışma Kurulu toplantısı MSKÜ AKM salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete, ilçe başkanları, Belediye Başkanları, il yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.
“KILIÇDAROĞLU’NU TARAFINI SEÇMEYE DAVET EDİYORUM”
Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten AK Parti İl başkanı Kadem Mete, teşkilatların bu dönem ile ilgili hazırlıklı olmalarını istedi. Mete, “Şu anda Türkiye’nin gündeminde bir Başkanlık konusu var. Bununla ilgili olarak yakında önümüze çıkacak olan bir referandum takvimi var. Bu referandum takvimine sınırda eli tetikte nöbet bekleyen askerimin düşman saldırısına hazırlıklı olduğu kadar teşkilatlar olarak hazırlıklı olmamız lazım. Biz iktidar partisiyiz, Muğla genelinde seçmen bize muhalefet yapma görevi verdi. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin eksikliklerini de dile getiririz, Sayın milletvekillerimizin icraatları ile ilgili fikirlerimizi de söylemekten geri kalmayız. Bundan dolayı da herhangi birisinden icazet alma gibi bir zorunluluğumuz yok. İl Başkanı, İl Başkanını, milletvekili milletvekilini muhatap alacak diye bir kural da yok. CHP’nin il başkanı bunu dert etmiş. Diyarbakır’da alçakça, haince, canlı bombalarla şehit edilen ailelerimiz varken, devlet görevlilerimiz varken, onların ailelerini arayıp, onlara başsağlığı dilemek varken, sırtını PYD’ye, PKK’ya dayayanlara, ‘PKK sizi tükürüğü ile boğar’ deme gafletinde bulunanlara, ‘Siz daha durun lider APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen şerefsizlerin ailelerini arayıp geçmiş olsun diyerek ‘Bu kötü günler geçecektir’ diyen Sayın Kılıçdaroğlu’nu tarafını doğru seçmeye davet ediyorum” dedi.
‘YASADA YANLIŞLIK YOK, UYGULAYICISINA BAKMAK LAZIM”
Ak Parti İl Başkanı Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı eleştirilerde, halkın arasına karıştıklarında çok ciddi eleştiriler aldıklarını söyledi. Mete, “Herkes Büyükşehir yasasından dolayı bizi eleştiriyor. Vatandaş, ‘Bunlara bu yetkiyi siz verdiniz, bunlar bizi eziyor, haklarımızı elimizden alıyor, devletin verdiği gücü kötü kullanıyor’ diyor. Büyükşehir yayası sadece Muğla iline ait bir yasa değil. Türkiye’nin bütün Büyükşehirlerinde uygulanan bir yasadır. CHP’li Belediye Başkanları dahi Büyükşehir Belediye Başkanından şikâyet ediyor ise, burada yasada bir yanlışlık yok, uygulamada bir yanlışlık var. İlçelerdeki bütün teşekkülleri yasa alma yetkisi vermiş, ama ilçe belediyesine devretme hakkını da vermiş. Eğer siz ilçelerdeki otoparkları, iskeleleri, limanları ilçe belediyeleri ile bir protokol yaparak, oradan bazı kazanımlar elde ederek, onlarla anlaşma yapma hakkı ve yetkiniz varken, ‘Hepsini Büyükşehir’de toplayacağımı, ilçe belediyelere hiçbir şey bırakmayacağım’ şeklinde bir hareket içindeyseniz bu sizin bir tercihinizdir. Burada yasayı değil, onu uygulayana dikkat etmek lazım” dedi.
“YÜZDE 300 SU ZAMMININ BİR ALTERNATİFİ VAR MI?”
Yollar ile ilgili ‘200 metrelik bir yolu yapamıyorsunuz’ diye bir örnek verdiğini, CHP İl Başkanının buna köprülerden 89 TL geçiş ücreti para alındığı şeklinde yer alan açıklamasına cevap veren Mete, “Evet biz yap-işlet-devret modeli ile devletin cebinden bir kuruş çıkmadan işletmeleri ve yatırımcıları teşvik ediyoruz. Yatırdıkları parayı da geri kazanmak için hizmetin karşılığında ücret alıyorlar. Biz Deli Dumrul misali geçmeyi kimseye zorlamıyoruz. Bu bir alternatiftir. İsteyen Göcek Tünelinden ücretli geçer, istemeyen devletin karayolundan bedava geçer. Siz iktidara geldiğinizde 2,6 kuruş olan su fiyatını 8 liraya çıkartırken, milleti su içmeyin de başka bir şey için diye bir alternatif mi sundunuz. Siz suya yüzde 300 zam yaparken bu millete alternatif olarak ne gösterdiniz” dedi.
“BİZ MİLLET DEDİKÇE, BİRİLERİ KÖSTEK OLUYOR”
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti olarak ülkenin kalkınması için her türlü çabayı gösterirken, bazı siyasi partilerin amacının bu Türkiye’nin kalkınmasının önüne geçmek ve AK Parti’nin başarısız olması için tüm çabayı sarf ettiğini açıkladı. Öztürk, “Biz ülkemiz millileşsin, ülkemiz ile beraber milletimizin istekleri ön planda olsun dedikçe, birileri hep köstek olmaya çalıştı. Son HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığı konusunda yaşananlar ortada. Dokunulmazlık konusunda yapılan oylama bile bir takım stratejik hareketlere, dokunulmazlığın kalkmasına “Evet’ verdik dediler, ama arka planda ‘Hayır’ çıkması için mücadele verenler vardı. Benim de hakaretten dolayı bir fezlekem var. Hakem çağırdı gittim ifademi verdim. Eğer sizi ifadeye çağırdıkları zaman gitmezseniz, o zaman karşılığını kabul etmiş olursunuz. Ama birileri kendilerini özellikli sanıyor ve kimse ona dokunamaz. Meğerse onlar başka yerlere güveniyormuş. Sayın Genel başkanın bir açıklaması oldu. ‘Dünya ayağa kalktı bizi izliyor’ dedi. Biz dünyanın 15 Temmuz günü ayağa kalkmasını bekledik aslında. Bugün kalkmalarının bizim için bir anlamı yok” dedi.
YATIRIMLAR
Muğla’ya yapılan bazı yatırımlar ile ilgili bilgi veren Milletvekili Öztürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinin inşaatının Ocak ayı gibi tamamlanacağını, 125 milyon TL gibi bir harcamanın yapıldığını söyledi. Öztürk, “Yaklaşık üç aydan bu yana uğraş verdiğimiz açık ve kapalı kalp ameliyatının yapılabileceği 22 milyon TL’lik bir yatırım ile ek bir blok binanın kararı alındı. Bunun yanında Menteşe’deki ikinci etap TOKİ hızla ilerliyor ve biz durmuyoruz hemen ardından üçüncü etap için çalışmalarımızı da başlattık. Köyceğiz ilçemizde de TOKİ tarafından bir çalışma var. Bunu da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.