AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Dalaman İlçe Başkanı Mehmet Orhan’ın FETÖ terör örgütü ile ilgisi olduğu yönünde çıkan söylentilerin doğru olmadığını açıkladı.
Genel Merkezin verdiği talimat doğrultusunda Dalaman İlçe Teşkilatı tüm unsurları ile görevden alınmıştı. Görevden almanın ardından İl Başkanı Kadem Mete, Dalaman’a gelerek yaptığı açıklama ile ortaya çıkan söylentilere açıklık getirdi.
Dalaman Ak Parti ilçe binasında yapılan basın açıklamasına İl Başkanı Kadem Mete’nin yanı sıra, İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci ve partililer katıldı.
Dalaman ilçe teşkilatında bir görev değişikliğinin söz konusu olduğunu belirten İl Başkanı Kadem Mete, “bu partiye değişik görevler ile hizmet etmiş Mehmet Orhan ağabeyim ile yine beraber çalışacağız. Yine beraber olacağız. Bizim sayın başkanımız ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Şunun altını özellikle çiziyorum. Ne genel merkezin nede il başkanlığımızın, ilçe başkanımızın yasa dışı örgütle ilişkisi olduğu konusunda bir sıkıntısı yok. FETÖ dediğimiz terör örgütü ile ilçe başkanımızın hiçbir ilgisi yoktur. Yeni bir oluşum yapılacak ve bundan sonraki çalışmalar içinde kendisi ile sürekli istişare edeceğiz. Belki kendisinin tekrar ilçe başkanı olma ihtimalide vardır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, FETÖ ile bağlantısından dolayı istifa etmiş ya da görevden alınmış yönünde çıkan söylentiler kesinlikle doğru değildir. Kendisi bizim son derece sevdiğimiz, saygı duyduğumuz. Bugüne kadarki hizmetlerinden memnun olduğumuz bir değerimizdir.” diye konuştu.
“Kim faydalı olacaksa ona görev vereceğiz”
Belirli bir merkezden yönlendirildiği açık olan insanların kendisini arayarak ilçe başkanlığı için aday isimler verdiğini ifade eden Mete, bu tarz yaklaşımların ne aday için faydası olacağını nede kendisine ışık tutacağını vurguladı.
Bu tarz baskı oluşturma çabalarına boyun eğmeyecek kadar siyasi tecrübesi olduğunun altını çizen il başkanı Mete, “bizim partimizin böyle bir yöntemi yok, telefonla kim en fazla ararsa onu ilçe başkanı yapacağız gibi bir düşüncemiz olamaz. Dalaman’da bu partinin mensupları bellidir. Bu partinin belli kademelerinde görev yapmış arkadaşlarımız ile istişaremizi yaparız. Bize kimin daha faydalı olacağını belirleyerek hareket ederiz.” dedi.
“Hedef 2019 yerel seçimleri”
Siyasette hedefin kazanmak olduğunu dile getiren Mete, şunları söyledi; “Önümüzdeki hedef 2019 yerel seçimleridir. Yerel seçimlerde kim bir tane daha fazla partimize insan kazandırır düşüncesinden hareket ile o şahsın arkasında olacağız. Bunu da oturduğumuz yerden değil, Dalaman’a gelerek yapacağız. En doğru arkadaşımızı bularak Dalaman’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”
İl genelinde başka ilçelerde de görevden almalar olacağı yönünde çıkan haberlerin tamamen asparagas olduğunu açıklayan İl Başkanı Kadem Mete, bu tarz haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.