Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor bilimleri Fakültesi’nin vücut geliştirme ve bilek güreşi dallarındaki iki milli sporcusu bu ay yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazır. Vücut Geliştirme dalında Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek Dilara Korkmaz Avrupa’da ilk üç dereceyi hedeflerken, bilek güreşinde hem üniversiteler, hem de kulüpler bazında Türkiye şampiyonu olan Emine Sözer de Avrupa’dan derece ile dönmek istiyor.
İki bayan milli sporcu, kazandıkları kupa ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar’ı ziyaret etti. Ziyarette Spor bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy da hazır bulundu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar spor alanında Üniversitenin önemli başarılara imza attığını söyledi. Özellikle Spor Bilimleri Fakültesinin devreye girmesinin ardından daha nitelikli öğrenciler alma fırsatı yakaladıklarını açıklayan Rektör Harmandar, “Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki öğrencilerimiz hem Üniversite kulübünde, hem de diğer kulüplerde, hem de bireysel olarak her alanda üstün başarılar elde ediyorlar. İki kızımızdan birisi vücut geliştirme dalında hem Türkiye birincisi, hem de Avrupa beşincisi. Emine öğrencimiz de rakip tanımıyor. Şu anda dört Türkiye birinciliği var. Bu gençlerimize güveniyoruz ve her türle desteği vereceğiz. Üniversitemizi sporda daha da üst seviyelere çıkaracağız. Üniversite olarak Muğla’daki sportif faaliyetlerin hepsine daha geniş çapta, daha nicelikli ve daha nicelikli oLlarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek bayan vücut Türkiye şampiyonu Dilara Korkmaz, “2014-2015 ve 2016’da Türkiye birinciliğini elde ettim. Bunun devamının gelmesi için bütün gücümüzle çalıştık. Antrenörümün başarıda büyük payı var. Ben sadece onu dinlemekle yetindim. Avrupa’da beşinci, dünyada dördüncü oldum. İnşallah önümüzdeki yarışlarda yine derecelerle gelmek istiyoruz. Hedefim Avrupa şampiyonluğu” dedi.
Üniversiteler arası ve Kulüpler arası Türkiye şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Spor bilimleri Fakültesi öğrencisi ve milli sporcu Emine Sözer, “Dört yıldır bilek güreşi sporu ile profesyonel olarak ilgileniyorum. Bu yıl Üniversiteler arası şampiyonaya üniversitemizi temsilen gittim ve Türkiye şampiyonu oldum. Ayrıca Türkiye kulüpler arası şampiyonada da Türkiye şampiyonu oldum. Önümüzdeki Mayıs ayında Avrupa şampiyonası var. Nasip olursa ülkemizi temsil edeceğim. Hocalarıma ve rektörümüze yanımızda oldukları ve destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Milli sporcular kazandıkları kupaları Rektör Harmandar’a hediye ederken, hedeflerinin Avrupa’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu açıkladılar.