Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Marmaris İlçesinin İçmesuyu ihtiyacının karşılanması amacıyla “Mariç Belbir Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birliği” tarafından 2005 yılında yapımı tamamlanan Marmaris Atatürk Barajı’nda kaçak su tepit etti.Atatürk Barajının duvarında 50 Metre uzunluğunda oluşan çatlakta kaçak su tespit eden MUSKİ ekipleri, kaçağın bulunduğu noktada çalışma başlattı.

“KAÇAK BARAJIN YAPILDIĞI GÜNDEN BUYANA BULUNUYOR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, kaçağın barajın yapıldığı yıldan buyana olduğuna dikkat çekti. Çalışmaların başladığını belirten Ülgen, şunları söyledi;

“Marmaris Atatürk Barajı, 1998 yılında yapımı “Mariç Belbir Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birliği” tarafından başlatılan ve 2005 yılında Marmaris ilçemizin içme suyu olarak kullanılmak üzere tamamlanarak faaliyete geçti. Daha sonra Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte baraj MUSKİ Genel Müdürlüğüne devredildi. Barajın MUSKİ Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından barajla ilgili eksikleri tespit ederek gerekli bakım onarım çalışmalarının yapımına da ilk günden itibaren sürdürdük. Bakım onarım çalışmalarımız esnasında barajın sol sahilinde 50 metrelik çizgisel bir su kaçağının varlığını tespit ettik. Tespit ettiğimiz kaçakla ilgilide geriye dönük bir araştırma başlattık. Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda kaçağın yeni olmadığını, su toplamaya başladığı günden buyana barajdaki su seviyesine göre belirginlik gösterdiği tespit ettik.”

“DSİ’DEN RAPOR HAZIRLAMASINI TALEP ETTİK”

Kaçağın tespit edilmesinin ardından hızlı bir şekilde çalışma yaptıklarını belirten Ülgen, “Barajdaki kaçağı tespit etmemizin ardından bu konuda uzman kuruluş olan Devlet Su İşlerinde (DSİ) görevli teknik personelle birlikte yerinde incelemelerde bulunduk. İncelemelerin ardından DSİ yetkililerinden rapor hazırlamasını talep ettik. DSİ tarafından hazırlanan raporu da alarak kapsamlı bir jeoteknik çalışması yaparak kaçağın durumu ile ilgili bir rapor hazırladık. Hazırlanan rapora istinaden proje çalışması hazırlanarak kaçağın onarımı için çalışmalar başlattık. Çalışmalarımız devam ediyor ve en kısa sürede tamamlanacaktır” dedi.