Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen bir binanın mülk sahibi ve kiracıları tarafından ağırlandı.

Programa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Turgay Kaya, Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare, İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi’nden Onur Çevik, mülk sahipleri ve kiracıları; Fatma Uyar, Hülya Gürgüç, Kayahan Eser, Yasin Aras, Veli Ermis, Meil Delen, Aytekin Atmaca, Kaynak Contepe ve Murat Arıkan katıldı.

Yapılan yıkım çalışması sonrası mülk sahipleri ve kiracıların tutumundan dolayı kendilerine teşekkür eden Başkan Mehmet Kocadon, "Bodrum Belediyesi’nin imkanları dahilinde bu yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Hayatta en güzel şey sevilmek. Ne belediye başkanlığı ne makam, sevilmek en önemlisi. Bu da benim sizler tarafından ne kadar sevildiğimin bir göstergesi. Türkiye’de hem yıkım yapacaksın hem sonrasında yıkım yaptığın yerin mülk sahipleriyle karşı karşıya oturup yemek yiyeceksin; böyle bir şey Türkiye’de yok, mümkün değil. Bizler hepimiz iyi niyetliyiz ancak sorun, çok sevilen Bodrum Belediye Başkanını Bodrum halkıyla karşı karşıya getirmek istemeleri, başka hiç bir şey değil. Bana babamın çok sevdiği -ki o da babamı çok severdi- o insanın dükkanını yıktırdılar ve yıkım kararı da 1987 yılında alınmıştı ama buradaki amaç farklı. Bu, 2012 yılından kalan dosyalar arkadaşlar. Yani o zamandaki Türkiye’de, kimin ne yaptığını ne ettiğini çok iyi biliyoruz. Şimdi biz, o dosyaların bedelini ödüyoruz. Belediye başkanını Bodrum halkıyla karşı karşıya getirmek ve halkın bu sevgisini kırmak istiyorlar ancak mümkün değil. İşte bak, en güzel örneği de burada. Kıramıyorlar, hatta daha da bizi birbirimize kenetlendiriyorlar. Onun için ben hem mal sahibi arkadaşlara hem kiracılara bu gösterdiğiniz sevgiden dolayı çok teşekkür ederim. Bu tabloyu da ne ülkemizin ne dünyanın başka hiç bir yerinde göremezsiniz. Öyle bir masa düşünün ki; belediyenin yıkım yaptığı yerin mülk sahipleri ve onların kiracıları, belediye başkanını ve çalışanlarını yemekte misafir ediyor. Bu ancak Bodrum’da olur. Bize gösterilen bu sevginin ve anlayışın Bodrum’dan tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Bodrum Belediyesi İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri büyükşehir yasası öncesi belde belediyelerinin aldığı ve daha önceki yıllarda alınan yıkım kararlarını tüm yarımada genelinde uyguluyor.