Fethiye’de düzenlenen ’Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü’ne Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katılan yaklaşık 5 bin kişi, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve sivil toplum örgütü tarafından darbe girişimine tepki göstermek amacıyla “Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi. Özgecan Aslan Parkı önünde başlayan yürüyüşe, binlerce vatandaşın yanı sıra, İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cengiz Çay ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.
Türk bayrakları ile yürüyen vatandaşlar, ‘Ne darbe ne dikta yaşasın bağımsız demokratik Türkiye’ sloganları atarak Beşkaza Meydanına geldi. Binlerce kişi meydanda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.
Burada konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “15 Temmuz gecesi tarihe bir demokrasi destanı olarak geçmiştir. Çünkü topuyla, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle ülkemizi korumak için Türk milletini korumak için görev verilmiş gözü dönmüş caniler bu silahları Türk Milletine doğrultu. Sopayla tankın üzerine giden, arabasını tankın altında ezilen, tankın altında yatan Türk milletinin her ferdi birer kahraman olarak ortaya çıkmıştır” dedi.
“Türkiye Cumhuriyeti’nde 100 Bin Tane Hain Çıkarsa 80 Milyon Vatansever Var”
Türk Silahlar Kuvvetleri’nin kendi içinde FETÖ’cülerle mücadele ettiğini, TSK içindeki vatan sever subayların olmasının daha vahim hadiselerin önüne geçtiğini ifade eden Çalık, “Kahramanlar çok… Polislerimiz, askerimiz ve Türk milleti el ele bu badireyi atlattı. Bu tehlikeyi bertaraf etti. Başı Amerika’da beslenen bir numarası Obama olan, iki numarası Fetullah Gülen olan bu terör örgütü ülkemizin geleceğine kastetti. Türk milleti bir ve beraber olarak bu vahim hadiselerden doğan güzel bir sonuç Türk milleti sağcısıyla solcusuyla, Kürdiyle Türküyle, Alevi’siyle Sünni’siyle birlik ve beraberlik içinde bu tehlike bertaraf etti. Bu birlik ve beraberlik oldukça Türkiye Cumhuriyetini, Türk devletini hiçbir güç yıkamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nde 100 bin tane hain çıkarsa 80 milyon vatansever var.” diye konuştu.
Kaymakam Çalık’ın konuşmasının ardından Kur’anı Kerim Tilaveti okunup, 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlar için dua edildi.