Bodrum Belediyesi Sosyal Medya ekibi; Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilki düzenlenen “Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA) Çalıştayı”na katıldı. Çalıştayda, sosyal medyayı etkin kullanan ülke genelinden Cumhuriyet Halk Partili il ve ilçe belediyeleri, fikir alışverişi yapma imkanını buldu.
Sosyal medyayı aktif olarak etkin bir şekilde kullanan belediyelerin oluşturduğu Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA), ilk organizasyonunu 12 - 13 Kasım 2016 tarihlerinde Edremit ilçe belediyesinin ev sahipliğinde yaptı. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre mahallesindeki Afrodit Termal Tesisleri’nde düzenlenen “Sosyal Belediyeler Akademisi Çalıştayı”na Türkiye genelinden 32 il ve ilçe belediyesi ile birlikte Bodrum Belediyesi’ni temsilen Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Medya Tasarım Birimi Sorumlusu Fikret Hıdır ile Bodrum Belediyesi Sosyal Medya Birimi görevlisi Alper Oymak katıldı. Arsuz, Ataşehir, Ayvalık, Bergama, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bodrum, Bornova, Buca, Burdur, Çanakkkale, Çankaya, Çukurova, Datça, Edirne, Edremit Gerze, Hatay Büyükşehir, Kapaklı, Karşıyaka, Kartal, Konak, Maltepe, Marmaris, Antalya Muratpaşa, Nilüfer, Odunpazarı, Sarıyer, Seyhan, Silifke, Şişli ve Yenimahalle belediyelerinden sosyal medya yetkililerinin yer aldığı çalıştay toplam iki gün sürdü.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmalarını; Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Bıçkı ile CHP Edremit ilçe Başkanı Yusuf Sel yaptı. Sosyal medya uzmanlarından; Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı, Acayip İşler Atölyesi yetkilisi İsmail Hilmi Adıgüzel ve Odun Herif rumuzlu Twitter fenomeni Kadir Doğrubakar tarafından da eğitimler verildi. Açılış programının ardından ise Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın cep telefonu ile çektiği selfie, belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli ölçüde yaygınlaşan sosyal medyanın kullanımı konusunda değerlendirmelerin yapıldığı çalıştayda; sosyal medyayı aktif olarak kullanan belediyelerin paylaşımlarından bolca örnekler sunuldu. Günümüzde iletişimin artık vazgeçilmez bir parçası halini alan sosyal medyanın; özellikle halkla vatandaşla iç içe olan kurumlar tarafından asla yadsınmaması gerektiği ifade edildi.
Edremit Belediyesi Sosyal Medya Sorumlusu Okay Önder, amaçlarının sosyal medyayı aktif kullanmayan belediyeleri aktif hale getirmek olduğunu ifade ederek; “Sosyal medyada hiç var olmayan belediyeleri de bu alana sokmak için uğraşıyoruz. Bugün Edremit’te misafir ettiğimiz ülke çapından 32 belediyemiz, burada bulunuyorlar. İstanbul’dan, Ankara’dan, Akdeniz’den, Marmara’dan birçok belediye görevlisi geldi. Alanında uzman 3 misafirimiz; bizlere sosyal medyanın kurumsal kimliği, stratejik planlaması ve PR çalışmalarıyla ilgili, 3 belediyenin yetkilisi de çalışma yöntemleriyle ilgili sunumlar yapıyor. Belediyeler arası koordinasyonu bu sayede sağlıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı, daha planlı ve düzenli şekilde hayata geçirebileceğiz.” dedi.
Bodrum Belediyesi Basın Yayın Sorumlusu Fikret Hıdır, Bodrum Belediyesi olarak sosyal medyaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Günümüzde sosyal medya, sadece kişilerin özel paylaşımlarını yansıtmamakta. Artık tüm firmalar, markalar, işyerleri ve kurumlar da dahil olmak üzere PR çalışmalarını önemli ölçüde sosyal medyayı da ön planda tutarak yürütmekte. Teknoloji çağında sosyal medya artık hayatımızın bir parçası oldu. Dolayısıyla belediyecilik faaliyetlerimizi de bu bilinçle ilerletiyoruz. Belediyelerin bir araya gelerek sosyal medyanın daha da aktif ve etkin kullanılması yönünde önerilerin paylaşıldığı bu etkinliğin hazırlanmasına öncülük eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Sosyal medya ekiplerinin bir arada olmasının önemine değinen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise etkinlik hakkında şu görüşleri paylaştı:
"Dijital dünya içerisinde sosyal medya çok önemli bir yere sahip. Çalışmalarımızı ve planlamalarımızı vatandaşlara anlatmak ve onlardan gelen talep, şikayet ve önerileri almak için kullandığımız en güçlü alanlar. Türkiye’nin dört bir köşesinden arkadaşlarımızın bir araya gelerek başlattıkları bu proje, ülkemizin birlik ve beraberliği açışından da çok önemli. Ben özellikle bu projenin başlatılmasına vesile olan herkesi tebrik ediyorum"
Sosyal medya çalıştayı sonunda katılımcılara katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.