Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) nisan ayında Ukrayna, Azerbaycan ve Makedonya’da düzenlenen turizm fuarlarına katıldı.
30 Mart-01 Nisan 2016 tarihleri arasında Ukrayna’nın Kiev şehrinde gerçekleşen turizm fuarına BOTAV Moskova Temsilciliğinde görevli Igor Pasinchuk ve Maria Isiemina katılarak tanıtım çalışmalarını yürüttü. Bodrum standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,Bodrum’un tanıtılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, 07-09 Nisan 2016 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenen AITF Bakü Turizm Fuarı’na Bodrum Tanıtma Vakfını temsilen Perihan Şahin ve Kefaluka Resort Otel, Rixos Premium Bodrum, La Blanche Resort Otel, Baia Otel, Hilton Otel Türkbükü ve Mivara Otel yetkililerinin katıldığını, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de Türkiye standını ziyaret ettiğini belirtti.
Başkan Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada "14-16 Nisan 2016 tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp kentinde yapılan turizm fuarında görüştüğümüz tur operatörleri İstanbul aktarmalı havayolu ve otobüslerle Bodrum’a Makedonya’dan turist gönderdiklerini söylediler. Böylece bu yıl Bodrum’a gelecek Makedonyalı turist sayısında artış olacağını ve önümüzdeki yıl Sun&Fun ve Savana Seyahat acenteleri yetkililerinin 10 günde bir Üsküp-Bodrum arasında charter uçak seferleri başlatacaklarını belirttiler." dedi.
BOTAV, 25-28 Nisan 2016 tarihleri arasında dünyanın en büyük turizm fuarları arasında kabul edilen Dubai ATM Arabian Market Turizm Fuarı’na katılarak tanıtım çalışmalarına devam edecek.