Bodrum’da ünlü sanatçı Ege, MİSİAD Başkanı Derya Kürkçüoğlu ve bir grup vatandaş, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Karaşahin’e makamında moral ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette darbe teşebbüsünde bulunan bazı hainlerin Türk askerinin adını lekeleyemeceği ve Türk halkının askerini sevdiği dile getirildi. Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen ziyarette Türk ordusunun yapıtaşının Türk halkı olduğu vurgulanarak 15 temmuzda darbe girişiminde bulunan darbecilerin Türk halkının askerine duyduğu güveni sarsmayacağı da ifade edildi. Ziyaretçiler her türlü darbe girişiminin şiddetle karşısında olduklarını da belireterek devlete ve millete bağlılıklarını dile getirdiler.
Ziyarette MİSİAD başkanı Derya Kürkçüoğlu Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Karaşahin’e de bazı hediyeler takdim etti.
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan ünlü sanatçı Ege yaşananların çok üzücü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Her kurumda muhakkak çürük elma vardır. Sanatta da, sporda da, siyasette de vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri çok dikkatli seçtiği halde muhakkak ki çürük elmalar olmuştur. Ama bunu tüm Türk Silahlı Kuvvetleri’ne maletmek şu an için çok tehlikeli bir şey. Çünkü Türk ordusunun yapıtaşı halktır. Eğer halk ordusuna karşı bir kuşkuya düşerse, güvenini kaybederse bu ülkeyi savunacak silahlı kuvvetler kendine güvenini kaybeder. Şu an bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de halkının kendine güven duyduğunu bilen bir silahlı kuvvetler. O yüzden bugün onların yanında olmak destek olmak bizim için çok önemli.
MİSİAD başkanı Derya Kürkçüoğlu ise, "Maalesef biliyorsunuz ülkemizde ciddi olaylar yaşanmakta. Fakat bu olaylar neticesinde bazı hainler yüzünden Türk askerimiz zan altında kalmıştı. Bizim amacımız milletimizin askerini sevdiğini belirtmekti. Ziyaretimizin de amacı buydu. Türk halkı askeriyle varolmuş bir halktır. Dolayısıyla bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Biz de bu amaçla komutanlığımızı ziyaret edip sizi seviyoruz mesajı verdik. 3 - 5 tane hainin bizim askerimizin adını lekelemesine izin vermemek amacıyla buradayız. Hediyeler de takdim ettik. Atatürk’ün Türk askeri ile ilgili yazısını Türk bayrağı üzerinde komutanımıza takdim ettik. Bir de Kosova’dan Kosova taşlarıyla yapılmış bir ay yıldız vardı. Onu da komutanımıza takdim ettik" diye konuştu.