Muğla’da geleneksel hale gelen boğa güreşlerinden Menteşe ilçesine bağlı Akkaya mahallesinde bu yıl 17. Geleneksel boğa güreşleri yapıldı. Güreşlerde Aydın ve Muğla yöresinden yaklaşık 120 boğa katıldı.
Menteşe Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilen 17. Geleneksel Akkaya Boğa güreşlerine yaklaşık 4 bin kişi izlerken, sıcak havaya rağmen vatandaşlar güreşleri sonuna kadar izledi. Deste, küçük boy, büyük boy, orta boy, baş altı ve baş olarak değişik kategorilerde düzenlenen boğa güreşlerinde zaman zaman rakibinden kaçan boğalar saha içindeki görevlileri yere serdi. Boğalar saha görevlileri tarafından güçlüklü zapt edilirken, izleyiciler Türk geleneklerinde yer edinen güreşlerde keyifli dakikalar geçirdi.
Boğa güreşlerinin tertip komitesi başkanı ve aynı zamanda mahalle muhtarı Hasan Çıldı, 17.sini düzenledikleri boğa güreşlerine Aydın ve Muğla’dan yaklaşık 120 boğanın katıldığını söyledi. Çıldı, “Bu yıl güreşlerimizin gelirini mahallemizin mevcut camisinin bakım ve onarımı için harcayacağız. Yıllardır camimiz bakım ve onarım görmedi. Güreşlerin geliri ile hayırlı bir iş yapacağız. Sıcak havaya rağmen atılımdan memnunuz” dedi.