Daha önce Sevgi evlerinde kalan çocukları ta bindirerek havyan sevgisinin aşılanması yönünde sosyal sorumluluk projesine imza atan Ula’nın Ataköy mahallesindeki PADOK ev çiftliği, bu defa Ula Kaymakamlığı ile ortak gerçekleştirdikleri bir başka sosyal sorumluluk projesinde yine çocuklar ile yarış atlarını bir araya getirdi.
Ula Kaymakamlığının kırsal kesimdeki çocukların sosyal aktivitelerin içinde yer almasını amaçlayan projelerden birisi solan ‘Hayvan Sevgisi‘ kapsamında, kırsal mahallelerden getirilen 30 çocuk PADOK at çiftliğinde iki gün boyunca yarış atlarının sırtında atlar ile iç içe bir gün geçirdi. Çiftlikte bulunan yarış atlarının usta bakıcıları tarafından alınan güvenlik tedbiri sonrası özel alanda çocuklar at sırtında gezdi.
Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, şehir yaşantısı görmemiş, kırsal mahallerde yaşayan çocukların sosyal aktivitelere katılması için Kaymakamlık olarak değişik projeler ürettiklerini söyledi. Kaymakam Yılmaz, “Kırsal mahallerde yaşayan çocuklarımızın geleceğe hazırlanması açısından sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Yıl boyunca tekne gezisi, müze ziyaretleri ve at binme gibi buna benzer çok sayıda etkinlik programında bu çocuklarımızı sosyal hayata kazandırmak için projeler ürettik. Amacımız bu çocuklarımızın da geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmak” dedi.
PDOK At Çiftliği sahibi Hasan Gökhun Çilingir, PADOK ailesi olarak değişik kurum ve kuruluşlardan gelen sosyal sorumluluk projelerinin hemen hemen hepsine cevap verdiklerini söyledi. Çilingir, “Ula Kaymakamlığımız ile PADOK at çiftliği Ula’nın değişik kırsal mahallelerinde yaşayan çocukları atlarla tanışmasını sağlamak ve hayvan sevgisini geliştirmek için bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Daha önce de buna benzer değişik aktivitelerde çiftliğimizi çocuklara açmıştık. Bu aktiviteleri elimizden geldiğince olumlu yönde cevap veriyoruz. Bugün Ula’nın kırsal mahallelerinden gelen çocuklar iki gün boyunca uzman at bakıcılarımızın nezaretinde atlar ile hem tanışmanın, hem de at binmenin mutluluğunu yaşadılar” dedi.