Muğla’nın Bodrum ilçesinde 23 Nisan etkinlikleri kapsamında öğrenciler çeşitli yörelerin halk oyunlarını oynadı.
Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri "Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal" adlı gösterinin üçüncüsünü izleyicilerle buluşturdu. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan ve önceki iki gösteride farklı konuların işlenmişti. Bu yılki üçüncü gösteride ise Cumhuriyet’in ilanı ve Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler sahnelendi.
Cumhuriyetin ilanından sonra ülkenin sosyal ve ekonomik gelişimi ile yapılan devrimlerin halkoyunları ve video görüntüleri ile anlatıldığı gösteride toplam 160 öğrenci görev aldı. Bodrum Belediyesi Nurol Kütür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bodrum, Karadeniz, Teke, Trakya halkoyunlarının sahnelendiği etkinliğin finalinde ise Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Derin Bilgili ile manevi kızı Ülkü Adatepe’yi canlandıran Zeynep Karaçiçek’in sahneye çıkmasıyla salonu dolduran vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
Gecede kısa bir konuşma yapan Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Müdürü Haydar Akbaba, gösterinin hazırlanmasında yaklaşık dört ay emek veren öğretmenlere teşekkür ederek, "sahneye çıkan bu koca yürekli miniklere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca etkinlikte bizi yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize de çok teşekkür ederim" dedi.