Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen 2. Dalyan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.
Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Mahallesinde bulunan futbol sahasında, dev Türk bayrağı altında düzenlenen güreşler, izleyicilerin beğenisini topladı. Güreşlere 13 kategoride 275 güreşçi katıldı.
Kırkpınar’ın seçkin pehlivanlarının katıldığı güreşlerde, başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Orhan Okulu karşılaştı. Kıran kırana geçen müsabakada rakibini yenen İsmail Balaban başpehlivanlığı kazandı.
Güreşe yoğun ilgi olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Ata sporumuzu yaşatmak amacı ile geçen yıl biliyorsunuz yine bu statta yapmıştık güreşimizi, geçen yıl çok yoğun bir ilgi oldu vatandaşlarımızdan, bu yılda 2.cisini tekrarlamak istedik. Bu yıl daha da fazla ilgi oldu ki, bunun geleneksel hale getirilmesi bizim açımızdan bir zorunluluk, bir görev haline dönüştü. Belediyelerin ata sporunu yayınlaştırmak ve yaşatmak gibi sosyal boyutta bir görevi var. Hasat şenliğimizde Dalyan’da panayır alanında çeşitli sanatçıların katılımı ile devam ediyor. Hem Dalyan ve Ortaca’nın tanıtımına katkısı oldu. Hem de güreş sever vatandaşlarımız iyi vakit geçirdiler diye düşünüyorum.” diye konuştu.
Sezon finalini geçen sene olduğu gibi bu senede Dalyan’da yaptıklarını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Ege Bölge Sorumlusu İnanç Güçlü, “çok güzel bir organizasyon oldu. 35 Başpehlivanın içerisinde Türkiye klasmanının ilk 32’i burada, tüm boylarda 275 sporcu katıldı. Sporcularımız Türkiye’nin her köşesinden buraya geldiler.” dedi.
Türkiye parmakla gösterilen bir organizasyon olması için gayret ettiklerini aktaran Güçlü, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiğini ifade etti.
Başpehlivanlık güreşini kazanan İsmail Balaban ise şunları kaydetti; “Birinci olduğum için çok mutluyum. Bu yıl ikincisi düzenlenen Ortaca yağlı güreşlerine katıldık. Geçtiğimiz yılda katılmıştım ve final yapmıştım ikinci olmuştum. Bu yıl tekrar geldik ve rakiplerimi yenerek finale kadar kaldım ve finalde birinci oldum. Bunun için çok mutluyum. Çok güzel centilmenlik içerisinde müsabakalar oldu. Seyircilerimize elimizden geldiğince güzel müsabakalar izletmeye çalıştık. Seyircilerin hepsine çok teşekkür ediyorum. Organizasyonu düzenleyen belediye başkanımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Güreş ağalığını ise 60 bin lira ile Hayrettin Tuncer aldı. Dereceye giren güreşçilerin madalyaları, törenle verildi.