Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Ollıng, fahri konsoloslukların bulunduğu kentleri yakından tanımak için çıktığı seyahatler dizisi kapsamında Marmaris’e geldi.Büyükelçi , Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti.
Bugün gerçekleşen Ziyarette Ollıng’e Muğla Bölgesi Fahri Danimarka Konsolosu Enis Eralp ve eşi Aylin Eralp de eşlik etti.
Üç ay önce göreve başlayan Danimarka Büyükelçisi Svend Ollıng ziyarete ilişkin şunları söyledi; “3 önce Ankara’ya tayin oldum. Marmaris’i ziyaret eden vatandaşlarımız buradan Türkiye’nin incisi, bir tabiat harikası olarak bahsediyorlardı. Biz de bölgeyi yakından tanımak için buraya geldik. Türkiye’deki turizm açısından olumsuz gelişmeler olduğunu biliyoruz. Ancak Danimarkalı turistler açısından turizm oranının en az düştüğü ülke Türkiye oldu. Bu yüzden Sayın Başkanımızla turizm konusunda görüşmek istiyorum. Bölgeyi ve Belediye Başkanı’nı tanımaktan da ayrıca mutlu oldum.”
Muğla Bölgesi Fahri Danimarka Konsolosu Enis Eralp de büyükelçi Ollıng’in Türkiye’ye yeni tayin olduğunu belirterek, fahri konsoloslukların bulunduğu İzmir, Antalya, Marmaris ve Mersin’e ziyaretlerde bulunacağını kaydetti. Eralp sözlerini şöyle sürdürdü; “Ciddi oranda Danimarkalı misafir ağırlayan şehrimizde başka neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Marmaris’i tanıtmak açısından da iyi ve verimli bir görüşme olacağı kanaatindeyiz.”
Başkan Ali Acar ise Danimarkalı bürokrata Marmaris’te ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Amaçlarının Marmaris’e gelen tüm misafirleri en iyi şekilde ağırlamak, ihtiyaçları ne olursa olsun cevap vermek olduğunu belirten Ali Acar; “Şehrimizdeki hizmet kalitesini yükseltmek yerel yönetim olarak bizim asli görevimiz. Sektördeki olumsuz durumun farkındayız. Ama bu iyi niyetli ziyaretinden ötürü biz Sayın Büyükelçimize sizlerin huzurunda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Umarım karşılıklı görüşmeler sayesinde bu pazarda önemli bir artış yakalayabiliriz” dedi.
Günün anısına Büyükelçi ve Fahri Konsolos’a plaket sunuldu ve bölgeyi tanıtan yayınlar ile çam balı hediye edildi.