Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte minikleri sevindirdi.
Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı nedeniyle dün sabah emekli polis memurları ile şehit ailelerine bir kahvaltı verdi. Datça’daki Polis Haftası etkinlikleri bugün değişik okullardan 350 anasınıfı öğrencisine Şahin, Yunus, deniz polisi, çevik kuvvet ve özel harekât polisi kıyafeti giydirilmesiyle devam etti. Polis kıyafeti giyen öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde emniyet müdürlüğü araçlarıyla ilçe ve mahallelerde dolaştırılarak vatandaşa polisler hakkında bilgiler verdi. Geçen yıl 7 Nisan’da 250 ve bu yıl 7 Nisan’da da 350 olmak üzere toplam 600 polis üniforması ana sınıf öğrencilerine giydirildi.
Öğrencilere giydirilen bu üniformalar Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile Datça Kaymakamı Vehbi Bakır’ın katkılarıyla İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen tarafından temin edildi. Etkinlikler kapsamında ikindi namazından sonra Datça Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez Fatih Camisinde tüm şehitler için mevlit okutuldu.