Datça’da ilkokul öğrencileri, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Knidos Antik Kenti’nde kazı çalışması yaparak tarihi öğrendi.
18 Mayıs müzeler haftası dolayısıyla Datça’nın Cumalı Mahallesi Mustafa Kutluay İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Knidos Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına katılarak tarihi yerinde incelemelerde bulundular.
Her yıl 18 Mayısta kutlanan müzeler günü dolayısıyla bu yıl Cumalı mahallesinden Mustafa Kutluay ilköğretim öğrencilerinden oluşan öğrenci gurubu öğretmenleri eşliğinde Knidos tarihi antik kente giderek çeşitli incelemeler yaptılar burada bulunan kazı heyetinden kazı çalışmaları ve kentin tarihi hakkında çeşitli bilgiler aldılar ve burada yapılan kazı çalışmalarına katılarak kazı alanında kazı yaptılar Marmaris müze müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler tarihi ve yapılan kazı çalışmaları ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alarak çalışmaları yerinde görme fırsatı yakaladılar.
18 Mayıs dünya müzeler haftasını bu etkinlikle daha iyi öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler, bilgi hazinesini genişletmiş olarak okullarına döndüler.