Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler bürosu tarafından koordine edilen ‘Dededen Toruna Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Çınarı’ projesi kapsamında hazırlanan kısa film Muğla Öğretmen evinde düzenlenen törenle tanıtıldı. Genç nesillerde milli şuur oluşturulmasını desteklemek, Cumhuriyet kazanımlarının sahiplenilmesine katkıda bulunmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında gençlerin milli tarih bilincinin gelişmesini desteklemek amaçlı yapılan projede Muğla’da yaşayan ve Cumhuriyet’in ilk yıllarını yaşamış dedeler ve ninelerle öğrencilerle bir araya getirildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksek Okulu Görsel, İşitsel, Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü hocaları ve öğrencileri ile birlikte hazırlanan kısa film, projede yer alan öğrenciler ve yaşlılarla birlikte öğretmen evinde izlendi.
Düzenlenen tanıtım törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Mansur Harmandar Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve daire müdürleri katıldı. Kısa film gösterimi sonrası konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Tarihimiz çocuklarımıza dedelerimizden ve ninelerimizden sadece söyleyerek anlatılıyor. Şimdi burada özellikle çok zor bir olay değil, ama çok önemli bir mesaj veriliyor. Yaşlılarımız tarafından çocuklara ‘Biz Cumhuriyeti böyle yaşadık, Atatürk’ü böyle gördük. Hala yaşıyorum, ama sizler bunu bilin’ demelerini direk kendilerinden dinlemelerini istedik. Bu proje burada kalmayacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla okullarımıza gönderilecek ve çocuklarımız bunları izleyecek. Burada Atatürk ve Cumhuriyet’in kuruluşu hakkında bilgi veren vatandaşlarımız ninelerimiz, dedelerimizin hepsi Muğla’da yaşıyor Muğla şivesi ile konuşuyorlar ve şu an aramızdalar” dedi.
Konuşmaların ardından projede yer alan yaşlılara, öğrencilere ve katılımcılara plaketleri il protokolü tarafından