Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, 15 Temmuz’da Türk Halkının, Dünya’ya örnek olacak cumhuriyet ve demokrasi sınavından sonra yıllardır insan hakları ve demokrasi söylemi yapan Avrupa’ya tez olabilecek ders verdiğini vurgulayarak, ”Avrupa Türkiye’ye bakışını değiştirmelidir’’ dedi.
Yapılması gerekenin bir an önce toparlanıp normal yaşama ve ekonomik iç dinamiklere destek vererek yavaşlayan üretimi kalkındırmaya hız verip en üst düzeye çıkarmak olduğunun altını çizen Okutur, “Türkiye 80 milyon nüfusuyla, coğrafi konumu ve ekonomik gelişmesiyle Avrupa’nın en çok ihtiyacı olan ülke olmasına rağmen. Türkiye’nin devamlı anarşi ve terörizmle boğuşan ülke konumunda olması istenmiştir. Avrupa’nın ve dış güçlerin Türkiye’ye karşı terörizme açık destek verdiği bilinen bir gerçektir. Avrupa Türk Halkı’nın düşmanı ve teröristleri yıllardır ülkelerinde korumakta ve bu hainleri beslemektedirler. 40 yıldır terörizmle mücadele eden Türk Halkı’na bunun maliyeti 1 trilyon doları geçmiştir. Bundan sonra ticari ve ekonomik ilişkilerimizin devamı için Avrupa ve dış güçler kesinlikle ikiyüzlülüğü bırakmalıdırlar ve Türkiye’deki yıllardır devam eden terörizme destek vermekten vazgeçmelidirler.” ifadelerini kullandı.
Turizm sektörünün önemi
Türk Halkı içeride ve dışarıdaki hainlerin bütün planlarını, tuzaklarını bozarak iç savaş çıkmasını ve kendi içinde bölünmesini önlediğine değinen Yücel Okutur, şunları kaydetti; “Türk Halkı Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki en mükemmel direnişini göstererek ülkesine sahip çıkmıştır. Avrupa Türkiye’yi yeniden çok iyi analiz etmelidir. Çünkü ekonomik, turizm ve kültürel değerleri ve tarımsal ürünleri mükemmel olan başka bir ülke bulamazlar. Bundan sonraki süreçte Türk Halkı devletiyle bir bütün olarak ekonomide, turizmde, sanayide sıkıntılarını birlikte aşacak ve en kısa zamanda normal yaşama dönecektir. Türkiye coğrafyası Dünya’da hiçbir ülkenin sahip olamayacağı turizm değerlerine sahiptir bu değerlerin bir an önce ekonomiye kazandırılması çok önemlidir. Turizm Türkiye’nin gerek istihdam gerekse dışarıdan döviz ihtiyacını karşılayan en önemli sektördür. Sorunlu 2016 yılının iç turizmini yeniden canlandıracak turizmde zirveye çıkaracak ve riskleri azaltacak, sorunlara devletimizin bir an önce çözüm bulacağından eminiz. Türkiye hukuk sorunlarını çözmüş her alanda kalkınan ülke olarak yoluna devam edecek Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıkarak bütün zorlukları yenecektir.’’