Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi Muğla’da yetkili sendika oldu. 3 bin 723 üyeye ulaşan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı ve aynı zamanda Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, yetki mücadelesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Uçak, Menteşe Öğretmenevinde yetkili sendika olmaları nedeniyle Eğitim Bir-Sen ailesi ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Uçak, “Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir. Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden eğitim çalışanlarının teveccühünü kazanarak çıkmıştır. Biz sadece bu kutlu davanın mensubu olmakla yetinmeyip, tüm eğitim çalışanlarına bu kutlu davayı anlatan üyelerimizle, iş yeri temsilcilerimizle, ilçe temsilcilerimiz ve yönetimleriyle, il yönetimimizle okul okul, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek kazanımlarımızı ve sendikal çalışmalarımızı anlatarak etkimizi yetkiye dönüştürdük. Yurt-Kur’da 22 üye, Üniversitede 298 üye, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 3 bin 403 üye ile toplamda 3 bin 723 üye sayısına ulaştık. Eğitim-Bir-Sen, Muğla’da eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi vermeye devam ederek, medeniyet ve değer odaklı sendikal anlayışla sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarını sürdürecektir” dedi.
“BİZ BİR AİLEYİZ”
Yetkili sendika olmalarında emeği geçenlere teşekkür eder Uçak, “Biz, memuruyla, hizmetlisiyle, şefiyle, öğretmeniyle, akademisyeniyle, teknisyeniyle, bütün eğitim çalışanlarıyla bir aileyiz. Bizim “Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” sözleriyle vizyonumuzu belirleyen Mehmet Akif İnan’ın, milletimizin mutabakat metnini yazan Mehmet Akif Ersoy’un mirasçılarıyız. Kurucu Genel Başkanımızın ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan’ mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan başta üyelerimiz olmak üzere geçmişten günümüze görev yapan şube başkanı ve yönetiminden, ilçe ve işyeri temsilcilerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyor, Muğla’da almış olduğumuz yetkinin üyelerimize, teşkilatımıza, tüm eğitim çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.