Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ekim ayı muhtarlar toplantısı yapıldı. Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanı sıra Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Taner Uslu, Kemal Orman, Turgay Kaya, Bodrum genelinde görev yapan mahalle muhtarları ile Bodrum Belediyesi birim müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kocadon, çalışmalara hızla devam ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Bodrum’da hala turist görebiliyoruz”
Bodrum’da turizmin hala devam ettiğini ifade eden Başkan Kocadon, “İyi ya da kötü bu sezonu bitirdik. Kayıplar yaşanıyor, bu kayıp bu sadece bizden kaynaklanan bir sebep değil, ülkemizin başına gelen olaylar da buna etken oldu. Bundan daha büyük olayların başımıza gelmemesini temenni ederim. Yine de buna rağmen ülke turizmini Bodrum yaptı ve hala Bodrum sokaklarında turistleri görebiliyoruz. Bunun altında yatan sebep birlikte yaptığımız çalışmalar: Bu yaşanan olayların önceden farkına varıp, ortalama bir milyon Euro kadar yapmış olduğumuz tanıtım ayağı. Bu çalışmaların meyvelerini bu sene gördük.” dedi.
Her şeye rağmen çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kocadon, “Tüm olumsuzluklara rağmen karamsar olmamalıyız. Birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir zaman mücadele etme ruhumuzu yitirmeyeceğiz. Bodrum ile ilgili tanıtımlarımızı devam ettirerek, özellikle bu tanıtımlarda yerel tanıtıma ağırlık vereceğiz. Kendimizi ve yarımadamızı tanıtacağız. Tabii ki komşu ilçelerimizi de tanıtırız. Sezon boyunca birçok eksiği tamamlamaya çalıştık bundan sonraki sorunları hızlı bir şekilde gidermeye çalışacağız. İnşaat yasağı yakında bitecek. Bir program yapıp eksik kalan yerlerdeki çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“Bodrum Belediyesi yeni asfalt şantiyesi açıldı”
Bodrum Belediyesi’nin uzun zamandır üstünde çalıştığı geniş bir kapasiteye sahip asfalt şantiyesinin açıldığı müjdesini veren Başkan Kocadon, “Bu yaz yaptığımız çalışmalarda bazı mahallelerimizde eksikler kaldı ancak Muğla’nın en büyük asfalt şantiyesini kurduk ve faaliyete geçirdik, üretime başladık. Eskiden bir saatte bir kamyon doldururken şimdi yedi dakikada kamyon doldurur duruma geldik. Halkımızdan birebir şikâyetler alabilirsiniz; notlarınızı alın ve bunlardan korkmayın. İnsanların konuşmasından korkmayın sizi eleştirmesinden korkmayın ancak kendinizi de karalatmayın. Eksiğimiz ve yanlışımız olabilir ama kimse kimseye akıl verme durumunda değil. İnsanların konuşmasına izin verin, onlar konuştukça elimizden ne geliyorsa yardımcı oluruz.” dedi.
Spora desteklerini sürdüreceğini de vurgulayan Başkan Kocadon, “Birçok mahallemizin sporla ilgili faaliyetleri devam ediyor ve spor kulüpleri var. Eğer eksiği olan varsa bir an önce bize müracaat etsinler. Ben spora teşvik veren bir başkanım ve özellikle mahalle takımlarımızı her zaman destekliyorum. Elimizden geldiği kadar ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum önümüzdeki 15 Ekim- 15 Mayıs arasında ne yapılması gerekiyorsa plan programın içine alalım çalışmalarımıza devam edelim hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Mehmet Kocadon, ilçe genelinde görev yapan muhtarların taleplerini dikkatle dinleyerek ilgili birim müdürlerine de gerekli talimatları verdi. Talep ve önerilerini not alan birim müdürleri ayrıca merak edilen konularla ilgili de bilgilendirmeler de yaptı.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a federasyon kurulurken yapmış olduğu desteklerden ötürü teşekkür etmek amacıyla toplantıya katılan Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş de söz alarak, “Muğla Muhtarlar Federasyonu’nun kurulması için elinden desteği gösteren Sayın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ise Federasyon Başkanı Gümüş’e katıldığını ifade ederek, “Başkanımız olmasaydı federasyonun kuruluşu sırasındaki zorlukları atlatamazdık. Bizlere her zaman destek olan Başkanımız Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda muhtarlar, gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve belediye personeline teşekkür etti.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü süreci bir an önce atlatması ve feraha kavuşması temennisinde bulunarak toplantıyı bitirdi.