Bodrum Sağlık Vakfının düzenlediği etkinlikte engelli öğrenciler için bir araya gelen akademisyenler, öğrencilerle birlikte seramik yaptı.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Seramik Çalıştayı için farklı üniversitelerden 70 akademisyen Bodrum’a gelerek engelli öğrencilere seramik dersleri verdi. El emeği göz nuru seramik çalışmalarına başlayan eğitimciler, yaptıkları eserleri sergide satarak gelirini Bodrum Sağlık Vakfına bağışlayacak. Birbirinden güzel eserleri seramiklerin üzerine nakış gibi işleyen akademisyenler, öğrencilere seramik çalışmalarını da anlattı. Engelli öğrencilerle beraber seramik yapan öğretim görevlileri, böyle bir çalışmaya katkıda bulunmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
“Sıraltı dekor tekniği uygulamaları” adı altında düzenlenen Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı, 3 gün boyunca devam edecek. Her sene çalıştay sonrası ortaya çıkan ürünleri satarak vakfa gelir elde etmek ve Bodrum’a kalıcı eserler bırakmak amacıyla düzenlenen çalıştayda bu yıl hazır bisküvi tabaklar üzerine ve bisküvi karo üzerine sıratlı dekor çalışmaları yapılıyor.
Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi Sorumlusu Tarık Kartal, “Burada bir sürü şehir dışından ve farklı üniversitelerden gelmiş akademisyen hocalarımızla birlikte engelli çocuklarımız ve burada bulunan gene Sevgi Sanat Atölyesi engelli çocukları da gelecek, onlarla birlikte de karo boyamaları yapacağız. Hem tabak boyama hem karo boyama bunlar yapılacak. Tabaklarımızı sergi ile satışa sunacağız ve Bodrum Sağlık Vakfı yararına bir gelir etmek amacımız” dedi.
Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi’nde çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Bodrum’da yaşayan sanatçılar ve ünlülerin de destek verdiği ve Bodrum Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi bünyesinde bulunan engelli bireylerin de katılımı ile tabak, karo boyamalar gerçekleştirilecek.