30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Muğla’da düzenlenen Fener alayı yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Zafer Bayramı Fener Alayı” yürüyüşüne yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün de katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden tekrar Cumhuriyet meydanında son buldu.
Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık şehitler için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Meydana kurulan platform üzerinden Muğlalılara Fener Alayı’na katıldıkları ve gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk halkının gösterdiği davranışın Atatürk’ün emanetine sahip çıkılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Gürün, “Muğla barış ve sevginin şehridir. Muğlalılar Cumhuriyet’imizin kurusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine geçmişte olduğu gibi bu gün de ne kadar sahip çıktığını gösterdi. 15 Temmuz’da gördük ki, bu ülke insanı vatan toprağı tehlikede ise bir oluyor. Artık birlik olma, bir olma zamanı. Kasında ne düşünüyorsa insan diliyle de aynı şeyi düşünmeli. Dilinin söylediği ayrı, kafası ayrı düşünmemeli. Bugünlerde birlik ve beraberliği her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası konser verdi.