Fethiye’de yat limanına bağlı bulunan deniz araçlarından toplanan atıklar, uygun bertaraf yöntemi için bertaraf tesisine gönderildi.
Teknelerden kaynaklı sintine suları ve atık motor yağları tehlikeli atık grubuna girdiği için bu atıklara ait özel olarak yaptırılmış “Atık Kabul Tesisi”nde biriktiriliyor. Belli zaman aralıkları ile gönderimi sağlanan atıkların, Gümrük Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi Marina sorumluları ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolünde nakliye işlemi gerçekleştirildi. 5 bin 500 ton sintine ve 500 kilogram atık motor yağının gönderiminin yapıldığı faaliyet sonrası, seperasyon işleminin yapılması amacıyla Güllük Limanı’na sevki yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer,"Tekneler atık sektöründe özellikle yaz döneminde hem katı hem sıvı atık üreticisi olarak önemli ölçüde yer kaplamaktadır. Çevresel değerlerin çok daha fazla önem kazandığı günümüzde, bu atıkların özel taşıma ve bertaraf yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de belediye olarak,bu görevimizi yerine getirmek için komisyonda görev aldık. Komisyonda görev alan diğer kurum personellerine de teşekkür eder, tekne işleticilerinin her türlü atık teslimi veya sorusu ile ilgili Liman Müdürlüğü’ne müracaat etmesini, teslim ettikleri her atık cinsi için, Mavi Kart sistemine işletme yaptırmalarını önemle rica ederiz" şeklinde konuştular.
Fethiye Belediyesi Liman Müdürü Okan Arıkan ise, her teknenin sezonda en az bir kere özel atıklarını vermesi gerektiğini belirtti.