Başkan değişikliğine giden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Başkan Yavuz Torunoğulları, Başkan Yardımcısı Bülent Uysal’a bıraktı. Torunoğulları FETOB ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek.

Fethiye’de 12 yıldır FETOB Başkanı olarak görevini yürüten Yavuz Torunoğulları, geçtiğimiz günlerde iş yoğunluğu ve kan değişikliği için yerini Başkan Yardımcısı Bülent Uysal’a bıraktı. Bülent Uysal’da boşalan yere de turizmci Mehmet Biçer getirildi. Yavuz Torunoğulları, FETOB yönetim kurulundaki görevine devam edecek.

Başkan değişikliğinin ardından gazetecilerin karşısına çıkan FETOB Başkanı Bülent Uysal, başkan yardımcısı Mehmet Biçer, TÜROFED Başkan yardımcısı ve FETOB yönetim kurulu üyesi Yavuz Torunoğulları ve FETOB yönetim kurulu üyeleri gazetecilere açıklama yaptı.

Yavuz Torunoğulları; “9 Şubat’ta yatığımız yönetim kurulu toplantısında görev değişikliğine karar verdik. Bu görev değişikliği ile başkanlık görevini Bülent Uysal’a bıraktım. Bülent Uysal’ın başkan yardımcılığından boşalan görevine yönetim kurulumuzda Mehmet Biçer’i getirdik. Görev süresi dolmadan bu değişikliğe gitmemizin nedeni bu işte yeteri kadar zaman harcadık. Yeni bir bakış açısı, anlayışın gelişmesi için hem de kendi işlerimin yoğunluğunu dikkate alarak böyle bir değerlendirmeyi kendi aramızda yaptık. Verdiğim emeği ve hizmeti dikkate alarak bundan sonra FETOB’un yönetim kurulu başkanlığından ayrılmış olmam tamamen ayrılacağım fikrini oluşturmasın. Yönetim kurulundaki görevimi genel kurula kadar devam ettireceğim. Genel kuruldan sonrada yönetim kurulu başkanı ve üyeleri kim olursa olsun Yavuz Torunoğulları olarak gereken desteği vereceğim. TUROFED’deki yönetim kurulu görevim devam ediyor. Yapılan değişiklikten son derece memnunum. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu.

FETOB Başkanı Bülent Uysal; “kendi aramızda bir görev değişikliğinde bulunduk. Arkadaşlar FETOB başkanlığına beni seçtiler. 12 yıldır FETOB’un başkanlığını yapan Yavuz Başkandan sonra bu işleri yapmak kolay değil. Sayın başkan hem yurt içinde hem yurt dışında Fethiye’yi başarıyla temsil etmiş, turizmine katkıda bulunmuş bir insan. FETOB adına, turizm sektörü adına ve Fethiye turizmi adına kendisine teşekkür ediyorum. 2009 yılında FETOB’un yönetimine Yavuz Torunoğulları’nın girişimleri sonucunda katıldım. 8 yıldır 1 dönem yönetim kurulu üyesi ve son 2 dönemdir başkan yardımcılığı görevini yürütüyordum. 1974 Fethiye doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Evli ve 1 kızım var” dedi.

Bülent Uysal; “2017 sezon hazırlıklarına 8-11 Aralık’ta Travel Turkey çalışmalarıyla başladık. İzmir’de Travel Turkey fuarına katıldık. Fethiye Belediyesi’nin desteğiyle26-29 Ocak arasında EMİTT fuarında gittik. Fethiye’nin tanıtımı çalışmalarında bulunduk. Yurt dışından gelen misafir sayısı çok büyük oranda azalmakta. Bu sayıların arttırmak için yurt dışında çalışmalar yapılması gerekiyor. EMİTT fuarı bu anlamda en önemli fuardı. 8-12 Mart’ta Almanya’da ITB Berlin fuarı var. FETOB’u temsilen Mehmet Biçer ve Mustafa Argın katılacak. 2018 yılının hazırlıkları Kasım 2017’de İngiltere’de başlıyor. İngiltere’deki yerimizi de alacağız” dedi.

Uysal “Yurt İçin Erken Rezervasyonda Yüzde 25 Artış”

Yurt içi erken rezervasyonlarında artış olduğunu ifade eden Uysal; “Konuştuğumuz acentelerde Fethiye’ye olan erken rezervasyonda yüzde 25 artış var. Bu artışın en önemli sebebi fiyatları aşağıya çekmemiz. Bu nedenle acentelerin karlılıklarında yüzde 10 artış var. Talep iyi diye de fiyatları arttırmamak gerekiyor. Umarım iç pazarda yakaladığımız bu ivme devam eder. Geçen sene 15 Temmuz olaylarından sonra iç pazarda 1 aylık kaybımız olmuştu. Buna benzer bir sıkıntı yaşamazsak iç pazarda daha iyi rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Yurt dışı rezervasyon akışlarında en önemli pazarımız olan İngiltere’de hala yüzde 20 gerideyiz. Ama Türkiye’ye özellikle son 15 gündür artan bir ilgi olduğu söyleniyor. En azından amacımız geçen sene İngiltere’de yaptığımız satışları yakalamak. Almanya, Hollanda, Belçika pazarında da yüzde 50’ye varan bir gerileme var. Bu da bizi üzecek bir rakam. Rusya’da bir artış var. Ama direk Fethiye’ye yansımıyor” diye konuştu.

Uysal “ 6 Bin Dolarlık Uçak Desteği 2017 Yılı Sonunda Kadar Devam Edecek”

Uysal: “Acenteler verilen 6 bin dolarlık uçak desteği 2017 yılının sonuna kadar devam edecek. Geçen sene bu destek çok geç verilmişti. Bu yıl doğru zamanda verildi. Bu yerliliğe sahip olmayan bir takım acenteler var. Bunun bu acenteleri kapsayacak şekilde düzenlenmesi turizm açısından memnuniyet verici olur. İkinci güzel haberde İŞKUR üzerinden alımlarda 22 liralık destek var. Bu da sezonluk destek için güzel bir olay. Buradaki en büyük sıkıntı güvenlik sorunu. Yurt dışında devletin imaj çalışma yapması lazım. THY ana destinasyonlarımıza tarifeli uçak seferleri koymayı planlıyor. THY özellikle en çok müşterinin geldiği Londra, Manchester gibi kentlere uçak koyma planları var. İngiltere’den 1 milyon 800 bin kişi geliyordu ve oradan Dalaman’a bir tane tarifeli uçağı yoktu.” Dedi.

FETOB başkan yardımcısı Mehmet Biçer; “FETOB’da unvanların bir önemi yoktur. Hepimiz Fethiye turizmi ve Fethiye adına çalışmak için buradayız”. Yeni başkanımıza hayırlı olsun” dedi.

Biçer “ 15 Hazirana Kadar Terör Olayı Olmasa Fethiye Rekor Kırar”

“Turizmdeki bu kriz güvenlik sebebiyle doğan bir kriz olduğu için bir ay sonra ne değişeceğini bilmediğimiz için havada kalıyor. Mart’ın ortasına kadar her hangi bir terör olayları olmazsa Türkiye’de rüzgar tersine dönmeye başlayacak. Bu sene hiç terör olayı olmazsa 15 Haziran’dan sonra özellikle son bahar döneminde özellikle Fethiye bölgesi rekor kırar” şeklinde konuştu.