Muğla’nın Fethiye ilçesinde emniyet güçleri okullar bölgesinde huzur denetimi yaptı.
Fethiye’de yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından Asayiş, Narkotik ve Trafik polislerinin bulunduğu ekipler, okullar bölgesinde uygulama yaparak geniş güvenlik önlemleri aldı. Uygulamada Hera ve Çaki isimli 2 narkotik köpeği de yer aldı.
Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Narkotik ve Trafik ekiplerince Gazi İlkokulu-Ortaokulu, Atatürk İlkokulu-Ortaokulu, Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin olduğu bölgede okullar ile alakası olmayan kişiler hakkında bazı işlemler yapıldı. Uygulamada Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel’de uygulamada 52 polis ve Hera ve Çaki isimli 2 narkotik köpeği görev aldı.
Yapılan uygulamada okul önlerinde bekleyen şahısların genel bilgi taramaları (GBT) sorgulamaları yapıldı. Uygulama kapsamında bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Asayiş, Narkotik ve Trafik polislerince yapılan uygulamada polisler okul etrafından geçen araçları durdurarak arama yaptı.
Emniyet güçleri uygulamanın Fethiye’nin tüm okul bölgelerinde sık sık yapılacağını da bildirdi.