Muğla’nın Seydikemer ilçesi Ortaköy İlkokulunda 1. Resim yarışmasında aynı anda 522 öğrenci resim yaparak renkli görüntüler oluşturdu.
Fethiye’deki 24 ilkokuldan 522 öğrenci aynı anda resim yaparak birbirleriyle yarıştı. Öğrencilere pastel boya ve mukavva kartonlar ile resim kağıtları dağıtılırken 2 saat süren yarışmada 3 kişilik juri ilk 10’a giren resmi seçmekte zorlandı.
Seydikemer ilçesindeki ilkokullardan yarışmaya katılan öğrenciler erken saatlerde yerlerini alarak yarışmaya başladılar.Yarışma öncesi kısa bir bilgi aktaran Okul Müdürü Halil Serdar Karataş, “Ortaköy İlkokul Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin akademik başarıları için çabaladığımız kadar sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal açıdan gelişimleri için de çabalar sarfetmekteyiz. Bu kapsamda okulumuz bünyesinde Seydikemer İlçesinde bulunan ve bütün ilkokul öğrencilerinin katılabileceği bir resim yarışması düzenlemeyi düşündük ve projemizi yazarak onayını aldık. 1. İlkokullar Arası Resim Yarışması’nın birçok amacı hedefi bulunmakta . Ancak öncelikle şu hedefimiz var. Biz bu yarışmada, öncelikle Seydikemer’in sonra ülkemizin 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl sonrasının ressamlarını, mimarlarını, sanat tasarımcılarını, grafikerini, sanatçısını görmek istiyoruz. Yarışmaya katılan öğrenciler içerisinde bu yıl gerçekleştirdiğimiz yarışma vesilesiyle bir öğrencimizin bile yeteneğini keşfedip, gelişimine katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.