4 Ekim Hayvanları Koruma Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Fethiye’de çeşitli okullardan öğrenciler şarkılar ve tiyatro eşliğinde hayvanları koruma konusunda dikkat çektiler. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde hayvan barınağındaki sokak köpekleri ve kedileri için hayvan severler tarafından stantlarda çeşitli yiyecekler satılırken, piyano dinletisi ve hayvan sevgisini anlatan şarkılar seslendirildi. Piyano dinletisi ve gitar eşliğinde öğrenciler tarafından söylenen şarkılar ilgiyle izlendi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur, Mete Karacadağ’ın yanı sıra çeşitli okullardan öğretmen ve öğrencilerin katıldığı hayvanları koruma günü etkinliğinde belediye kültür merkezi tiyatro ekibi hayvan sevgisini anlatan tiyatro oyunu ile alkış aldı.
Sevdikleri hayvanları temsilen yüzlerini boyayan öğrenciler verdikleri mesajlarda hemen herkesin bir sokak hayvanına sahip çıkmasını istediler. Öğrenciler, "Hayvanları mutlaka korumalıyız onlarda bu dünya da yaşamaktadırlar" diye konuştular.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da, hayvan sevgisinin önemini anlatarak; "Belediye olarak yıllar önce Türkiye’de ilk kez hayvanlar için barınaktan değişik etkinliklere hemen hepsini Fethiye halkı ile birlikte yaptık" diye konuştu.