Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptıran Tıp Fakültesi öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Törene CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğrenciler ve aileleri katıldı.
MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende, 84’ü Türkçe ve 41’i İngilizce bölümü olmak üzere toplam 125 öğrencinin beyaz önlüklerini törene katılan protokol üyeleri giydirdi. Üniversite Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar Tıp Fakültesi’nin 2007 yılında kurulduğunu söyledi. Harmandar, “Bölgemizde sağlık açısından yetersizlik vardı. Bu açığı kapatmak ve bu yörenin insanının sağlığını daha iyi hale getirmek için fakültemiz kuruldu. Bugün 120’nin üzerinde öğretim üyesi Muğla’ya hizmet veriyor. Bugün çok anlamlı ve mutlu bir günü birlikte yaşıyoruz. Hekimlik insanların yaşam haklarını garanti altına alabilmektir. Hekimlik asırlardır en önemli meslekler arasında. Hekimlik mesleğine ilk adımın atılması beyaz önlük giymek ile olur” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise doktor olmanın sadece hekimliğin bilimsel yanını öğrenmek olmadığına dikkat çekerken, “Hekimlik, tüm yaşantınızı ilgilendirir. Başarılı olmak için insanı ve mesleğinizi sevmeniz gerekir. Hekimle hasta arasına para girmemeli. Para tamamen ikinci, üçüncü planda olmalı. Para herkese lâzım, ihtiyaç. Ama esiri olmamalıyız. Para adına doktorluk veya başka bir meslek yapmamalıyız” şeklinde konuştu.
Tören, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kayıt yaptıran öğrencilerin beyaz önlüklerinin törene katılan protokol üyeleri tarafından giydirilmesi ile son buldu.